История и цивилизация за 10. клас. Задължителна и профилирана подготовка

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-676/29.05.2012 г.
ISBN: 978-954-01-2689-0 Формат: 21х29 см , 224 стр.
Цена:
15.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Утвърден и предпочитан от учителите учебник заради модерните дидактически разработки и балансираното изложение. Представя историята на съвременната епоха от края на Първата световна война до 2012 г. Съдържа 43 теми за нови знания, 5 теми за дискусия, 7 теми за упражнение, 3 теми за обобщение и преговор. Упражненията развиват умения за анализ на документи, произведения на изкуството, карти, статистически данни, съставяне на текст и др. Предоставя на учителите и учениците огромно разнообразие от източници за съвременно интерактивно обучение: карти, схеми, графики, писмени източници, историографски текстове, интернет ресурси.
Актуализираният учебник е с подобрени авторски текстове и разнообразни допълнения за историческите процеси и личности до 2012 г.

Румяна Кушева

Проф. д-р Румяна Кушева (1951 – 2013) започва педагогическата си кариера като учител по история в СПТУ по машиностроене и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” – Ботевград. Десетгодишният професионален опит става основа за нейното развитие като научен сътрудник в НИО „Акад. Тодор Самодумов”. В професионална среда участва в разработването на теми като „Интегрални структури в средното училище”, „Подбор и структуриране на учебното съдържание в средното училище” и др. На квалификацията на учителите по история се посвещава от 1995 г., когато започва работа в ДИУУ – СУ „Св. Климент Охридски”. Титуляр е на дисциплината „Методика на обучението по история” във Великотърновския, Пловдивския и Шуменския университет. Ръководи Сдружението на преподавателите по история в България от създаването му през 1999 г., главен редактор е на неговото списание „Диалогът в историята”. Била е координатор на международните проекти „История без полюси –  44 работни листове за активна работа в часа” (съавтор и научен редактор) и „Споделеното минало – обучение за бъдещето”.  Участвала е като експерт в проекти в Русия, Украйна, Грузия. Директор на ДИУУ от 2001 до 2010 г. Автор е на много учебници и учебни помагала по човекът и обществото и история и цивилизация.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.