Свят и личност за 12. клас, учебно помагало за профилирана подготовка

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-330/04.04.2003
ISBN: 978-954-01-2140-0 Формат: 17x24 см , 224 стр.
Цена:
6.60 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Учебното помагало разширява знанията по гражданско образование. Темите от профилираната дисциплина „България в обединена Европа“ предлагат анализ на проблеми на съвременния свят. Разгледани са особеностите на местните, регионалните, националните и европейските институции, като се разкрива връзката личност—институция—гражданска позиция.

Търсят се измеренията на индивидуалната и колективната идентичност и се откроява мястото на България в европейската култура. Темите представят различни гледни точки към проблемите и предлагат идеи за дискусии, за самостоятелни проучвания и работа по проекти.

Ивайло Дичев

Ивайло Дичев е професор по културна антропология в СУ „Св. Климент Охридски”, преподавал в различни университети в Европа и САЩ. Сред темите, върху които работи, са политическите митове, ритуали и емблеми; даровият обмен в модерната епоха; преосмислянето на идентичностите в хода на европейската интеграция; градските практики и култури. Последната му книга е озаглавена „Пространства на желанието, желания за пространство. Етюди по градска антропология” (2005). Ивайло Дичев е и есеист, носител на няколко журналистически награди.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.