DEUTSCH IM BLICKPUNKT. Lehrbuch für die 6. Klasse. Учебник по немски език за 6. клас

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-307/25.02.2011
ISBN: 978-954-01-2030-0 Формат: 21x29 см , 108 стр.
Цена:
26.67 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Учебникът е част от езиковата система Deutsch im Blickpunkt за 5. – 8. клас.

Учебникът е разработен за 119 учебни часа при 3,5 часа седмично изучаване на езика. Учебното съдържание е обединено в 7 модула, разработени по една основна тема от програмата за 6. клас. Във всеки модул се работи по четирите езикови умения: слушане, четене, говорене и писане, представени със съответни рубрики. Учебникът съдържа текстове за четене с разнообразни задачи, които тренират овладяването на умението четене с разбиране. Текстовете са обвързани и с граматичния материал, който се изучава в 6. клас. Учениците ги използват като опорни точки при разкриването на граматичните категории. Рубриката Grammatik се отличава по графично оформление от другите рубрики в учебника. Граматичният материал се въвежда с много примери от текста и на учениците се дава възможност сами да изведат правилото. Характерна особеност на учебника е предвидената страница за упражняване на произношението – рубриката Aussprachetraining. Нова рубрика за 6. клас е Lernstrategien. Учениците се запознават с основни стратегии за учене и ги прилагат на практика. Специална страница е посветена на работата по проекти. Там е описано как да се работи по конкретния проект, дадени са ясни инструкции за учениците и помощни материали.

Димитрина Гергова

Димитрина Гергова е автор на „Deutsch im Blickpunkt”, „Planet Deutsch” и книгите с упражнения към системата „Prima”. Дългогодишен преподавател е по немски език в 38 ОУ „Васил Априлов”, София, специалист по методика на преподаването.

Виж всичко за този автор
Искра Лазарова

Искра Лазарова е автор на учебните системи „Funkel” и „Deutsch im Blickpunkt” за 2. – 8. клас. Преподава в частно езиково училище „Веда”, с дългогодишен педагогически опит в ранното чуждоезиково обучение.

Виж всичко за този автор
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
ЗАЯВКА ЗА ВАШИТЕ БЕЗПЛАТНИ ЕЛЕКТРОННИ УЧЕБНИЦИ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НА
WWW.E-UCHEBNIK.BG
ДОСТЪП ДО НОВИТЕ Е-УЧЕБНИЦИ ЗА
1. И 5. КЛАС МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЪС ЗАЛЕПЕНИЯ НА ГЪРБА ИМ ПИН КОД.
ТОЗИ КОД Е НЕВАЛИДЕН
Имате трудности или въпроси?
02 818 20 10, 02 818 20 26 и
0889 055 787
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.