Тестови задачи по история и цивилизация за 7. клас

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-2183-3 Формат: 17х24 см , 48 стр.
Цена:
2.90 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Помагалото съдържа 218 тестови задачи за проверка и самопроверка на знанията и уменията по предмета. Задачите са разпределени в 17 теми – върху разделите на учебната програма, за преговор и за изходно равнище. Във всяка тема са включени разнообразни типове задачи:

- за разпознаване на събития, личности, държави, типове държавно управление;
- за определяне на верността на твърдения;
- за усвояване и правилно използване на понятия и термини;
- за датиране и определяне хронологичния ред на събития;
- за работа с писмени исторически извори и карти;
- за идентифициране на културни паметници.

Задачите може да се използват както за подготовка на учениците вкъщи, така и за текуща проверка от учителя в клас. Отговорите, указанията и скалата за самооценка дават възможност седмокласниците сами да проверяват равнището на своите знания и умения и да преодоляват своевременно пропуските си.

Мария Босева

Мария Босева завършва 9 ФЕГ„Алфонс дьо Ламартин” в гр. София и специалност „История” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. През 1984 – 1989 г. работи като преводач и проучвател в Института за военна история. От 1989 г. е редактор по история в издателство „Просвета”. Автор, съавтор и съставител е на десетина учебни помагала по предметите човекът и обществото и история и цивилизация: атласи, тетрадки, работни листове, сборници със задачи и тестове. Съавтор е в учебниците по средновековна история за 8. клас (с проф. Пламен Павлов и доц. Александър Николов). Интересите ѝ са в областта на използването на интерактивните методи и подходи в обучението и в разработването на електронни учебни ресурси. Член е на Сдружението на преподавателите по история в България, част от Европейската асоциация на преподавателите по история ЕВРОКЛИО.  

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.