PRIMA A1. Deutsch für Jugendliche. Band 2. Учебник по немски език, втора част

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-1126/09.07.2009 г.
ISBN: 978-954-01-2195-6 Формат: 21х29 см , 80 стр.
Цена:
12.50 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Учебната система Prima e съвместно издание с издателство Корнелсен, Германия. Band 1 и Band 2 покриват ниво А1, Band 3 и Band 4 покриват ниво А2 според Общата европейска езикова рамка.
Всеки учебник съдържа седем учебни единици по осем страници с ясно формулирани учебни цели. Чрез текстове, диалози и интересни дейности, и най-вече чрез предлаганите естествени поводи за комуникация, учениците развиват системно четирите езикови умения, работят върху произношението и интонацията, изпълняват творчески задачи и участват в проекти. Граматиката е интегрирана в комуникативния процес. В духа на Европейското езиково портфолио учениците редовно пишат за себе си и своя живот.
Рубриките „Малко междучасие” и „Голямо междучасие” повтарят наученото с много игри и забавни упражнения и разширяват учебния материал. В специални рубрики се дава актуална информация за Германия и другите немскоезични страни. 
Работната тетрадка подпомага работата с учебника чрез разнообразни упражнения. За бърза ориентация на учителя към всяка част в учебника има подходящи упражнения в тетрадката под същия номер. Всяка учебна единица в тетрадката завършва с тест за самооценка. Тетрадката съдържа и обзор на изучаваната граматика.
Учебната система Prima в четири части за нива А1 и А2 е подходяща за обучение по немски като втори чужд език от 5. клас. С оглед на броя на часовете за втори чужд език един учебен комплект съдържа достатъчно материал за една учебна година. Отворената методико-дидактична концепция осигурява възможност на учителя да се съобразява с индивидуалния напредък на учебната група.
Книгите с тестове съдържат 15-минутни тестове към всяка учебна единица, по един 30-минутен тест след всеки две учебни единици и заключителен тест след завършването на всеки учебник. В книгата за учителя освен разработка на уроците, сценарий на аудиозаписите и отговори на упражненията, са включени и образци за копиране към всяка учебна единица.
Фридерике Джин

Фридерике Джин е автор на учебната система „Prima”. Преподавател е в „Гьоте-институт”, Франкфурт, с богат опит в преподаването на немски език на чужденци.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.