Човекът и природата за 4. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-1714/24.11.2011 г.
ISBN: 978-954-01-2978-5 104 стр.
Графичен дизайн Маглена Константинова
Художник на илюстрациите Маглена Константинова
Дизайн на електронния учебник „Просвета Либри” ЕООД
Електронните учебници и помагала могат да бъдат използвани на компютър с достъп до интернет.
Цена:
6.00 лв.*
ПОРЪЧАЙ
КУПИ С SMS
* Цената е за абонамент до 30 ЮНИ 2019 г.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
ЗА УЧИТЕЛЯ

Електронната версия на „Човекът и природата за 4. клас” допълва и обогатява, но без да повтаря хартиения учебник, одобрен със заповед № РД 09-1714/24.11.2011г.  
Е-учебникът съчетава възможностите на класическия учебник с тези на съвременните технологии. На екран вниманието на учениците може да се насочи към определена част от текста, към илюстрация или към рубрика – това решава учителят.
Ресурсите, използвани в електронния учебник, са:

  • Повдигане (zoom) на текст и картина – така може да се извеждат нови понятия.
  • Видеофилми – онагледяват се изучаваните обекти и процеси, илюстрират се съществени характеристики  в тяхната динамика. Може да се използват например за демонстрация  на определени учебни обекти за нови знания.
  • Допълнителни изображения – обогатява се наборът от учебни обекти.
  • Интерактивни задачи - чрез тях се проверяват и оценяват знания на учениците.

Чрез възможностите на електронния учебник при преподаването на нов урок може да се припомня нужното за актуализиране на знанията. Например, когато се обсъждат приспособленията за живот, може да се припомня изученото за водата, въздуха и тяхното опазване.  Така вече наученото може да се използва за формиране на нови знания.  Включително и от същия предмет от 3.клас. Всичко това е много полезно във връзка с предстоящото в края на 4. клас външно оценяване и нужната подготовка на целия учебен материал по предмета.

Лиляна Найденова
Лиляна Найденова

Ст.н.с. (доц.) д-р Лиляна Илиева Найденова е утвърден автор с богат преподавателски опит. Има над 175 публикации, главно в областта на обучението по природознание, както и по проблемите на патриотичното възпитание на учениците чрез обучението по природознаиие, проблемност в обучението и др. Автор е на много учебници, методически ръководства за учители и други учебни пособия по роден край, околен свят, човекът и природата, биология и др. Участвала е с доклади в международни научни конференции в България, Русия, Германия и Чехия. Има публикации на руски, немски и английски език.

Виж всичко за този автор
Мария Тодорова

Мария Тодорова е завършила ИДНУ – София, специалност „начална педагогика”. Има 44 години стаж като базов учител в 36 ОУ, 138 ОУ „Юри Гагарин”, старши учител в 43 ОУ „Христо Смирненски”, гр. София. Участва в експерименталното обучение на Научноизследователския институт по сугестология и Института по образование на МОН. Удостоена е с I клас квалификация и званието старши учител (1990). От 1990 г. е автор на учебници и помагала по природознание и родинознание за 3. клас на издателство „Просвета”. От 2000 г. участва като съавтор в учебните комплекти по роден край за 1. клас и човекът и природата за 3. и 4. клас – учебници, тетрадки, книги за учителя и тетрадки за самостоятелна работа.

Виж всичко за този автор

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧИТЕЛЯ

 

Всеки учител от 1. до 7. клас, който преподава по печатен учебник на „Просвета“, има право да ползва безплатно електронния вариант на този учебник.

 

За да получите безплатен достъп до е-учебниците на издателството, е необходимо да сте учител и да имате регистриран учителски профил в сайта. След като влезете в сайта с вашата регистрация, е необходимо да заявите желаните от вас е-учебници чрез формата за заявка в секцията „Моите е-учебници“. 

 

За допълнителни въпроси и повече информация търсете нашите представители в страната.

ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.