Свят и личност за 12. клас за задължителна подготовка

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-641/15.08.2002 г.
ISBN: 978-954-01-2140-6 Формат: 17х24 см , 224 стр.
Цена:
9.60 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

В учебника са синтезирани знанията по хуманитарни и социални науки, придобити по време на гимназиалното образование. Учебникът съдържа материали, които помагат на ученика да възприема и осмисля света в цялата му противоречивост и неопределеност. Защото светът, в който съжителстват процеси на глобализация, етнически и религиозни конфликти, рискове и природни катастрофи, взаимно отваряне на културите и нарастваща индивидуализация, не е застинал в отчетливо определени граници и не може да бъде интерпретиран чрез завършени образци за мислене.

Съдържанието е съобразено с промените в Европейския съюз, настъпили след приемането на България за негов член. Авторите са утвърдени специалисти в областта на социологията, културологията и европейските изследвания, преподаватели във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Ивайло Дичев

Ивайло Дичев е професор по културна антропология в СУ „Св. Климент Охридски”, преподавал в различни университети в Европа и САЩ. Сред темите, върху които работи, са политическите митове, ритуали и емблеми; даровият обмен в модерната епоха; преосмислянето на идентичностите в хода на европейската интеграция; градските практики и култури. Последната му книга е озаглавена „Пространства на желанието, желания за пространство. Етюди по градска антропология” (2005). Ивайло Дичев е и есеист, носител на няколко журналистически награди.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.