Български език за 2. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед РД 09-753/15.06.2007 г.
ISBN: 978-954-01-2816-0 108 стр.
Графичен дизайн Маглена Константинова
Художник на илюстрациите Маглена Константинова
Дизайн на електронния учебник "Просвета Либри" ЕООД
Електронните учебници и помагала могат да бъдат използвани на компютър с достъп до интернет.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
ЗА УЧИТЕЛЯ

Електронният учебник по български език за 2. клас представлява мултимедиен вариант на хартиения учебник с автори Румяна Танкова, Ваня Иванова и Катя Чернева, който допълва печатното издание с разнообразни електронни ресурси, като:

  • интерактивни игри
  • занимателни упражнения и забавни задачи
  • обучаващи и проверовъчни тестове
  • аудиодиктовки
  • схеми, модели, плакати
  • помощен дидактичен материал и др.  

Към всеки урок са включени допълнителни визуализации, които допринасят за успешното и ефективно обучение. Качествените графични изображения, озвучаване и анимации привличат вниманието на децата и осигуряват високо ниво на нагледност. Хипервръзките и удобната навигация позволяват бързо да се премине към следващ раздел или фрагмент. Допълнителните ресурси дават възможност за многократно изпълнение на упражненията и задачите, като по този начин учениците затвърдяват и едновременно с това проверяват знанията си, развиват важни правописни, граматически и комуникативни умения. 

Дигиталният учебник е модерно, полезно и необходимо средство в работата на съвременния учител, което съществено променя учебната среда. Мултимедийният формат улеснява преподавателя и му дава възможност да поднася уроците си по атрактивен и вълнуващ начин. С електронния учебник децата лесно и бързо усвояват учебното съдържание, а ученето се превръща в интересно и увлекателно занимание за тях. 

Румяна Танкова

Румяна Димитрова Танкова е родена на 24.10.1958 г. в град Пазарджик. Завършила е специалност „Българска филология” в Пловдивския университет „П. Хилендарски”. Професионалният ѝ опит е свързан с работа като учител по български език и литература в СОУ „Г. Бенковски”, гр. Пазарджик, и като преподавател по методика на обучението по български език и литература в Пловдивския университет.
През 1996 г. успешно защитава дисертационен труд на тема „Формиране на начална комуникативно-речева компетентност чрез обучението по български език”, а през 1999 г. става доцент. От 2011 г. е декан на Педагогическия факултет на Пловдивския университет.
Автор е на книгите „Методика на началното обучение по български език и литература”, „Моделиране на текст”, „Алтернативи по пътя към грамотността” и др. Ръководител е на екип, създал учебници и учебни помагала по български език и литература за 1. – 4. клас.

Виж всичко за този автор

ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧИТЕЛЯ

 

Всеки учител от 1. до 7. клас, който преподава по печатен учебник на „Просвета“, има право да ползва безплатно електронния вариант на този учебник.

 

За да получите безплатен достъп до е-учебниците на издателството, е необходимо да сте учител и да имате регистриран учителски профил в сайта. След като влезете в сайта с вашата регистрация, е необходимо да заявите желаните от вас е-учебници чрез формата за заявка в секцията „Моите е-учебници“. 

 

За допълнителни въпроси и повече информация търсете нашите представители в страната.

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
ЗАЯВКА ЗА ВАШИТЕ БЕЗПЛАТНИ ЕЛЕКТРОННИ УЧЕБНИЦИ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ НА
WWW.E-UCHEBNIK.BG
ДОСТЪП ДО НОВИТЕ Е-УЧЕБНИЦИ ЗА
1. И 5. КЛАС МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ СЪС ЗАЛЕПЕНИЯ НА ГЪРБА ИМ ПИН КОД.
ТОЗИ КОД Е НЕВАЛИДЕН
Имате трудности или въпроси?
02 818 20 10, 02 818 20 26 и
0889 055 787
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.