Примерен тест от „Тренировъчни и изпитни тестове по история и цивилизация за 6. клас”, „АзБуки”

АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Скъпи приятели,
Проверете сами своите знания (или незнания) по история и цивилизация с този примерен тест, част от помагалото „Тренировъчни и изпитни тестове по история и цивилизация за 6. клас”, „АзБуки”.
Ако имате пропуски, то ще ви помогне да ги попълните.
„Тренировъчни и изпитни тестове по история и цивилизация за 6. клас”, „Азбуки” можете да купите в нашите търговски обекти в София (виж тук), чрез някои електронни книжарници (виж тук) и чрез нашите представители по региони (виж тук).
За подготовка в 6. клас препоръчваме и „Стъпка по стъпка. Тестови задачи по история и цивилизация за 6. клас”, „Можеш, ще успееш! Тестове по история и цивилизация за 6. клас” и „Тестови задачи по история и цивилизация за 6. клас”.

Мария Босева

Мария Босева завършва 9 ФЕГ„Алфонс дьо Ламартин” в гр. София и специалност „История” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. През 1984 – 1989 г. работи като преводач и проучвател в Института за военна история. От 1989 г. е редактор по история в издателство „Просвета”. Автор, съавтор и съставител е на десетина учебни помагала по предметите човекът и обществото и история и цивилизация: атласи, тетрадки, работни листове, сборници със задачи и тестове. Съавтор е в учебниците по средновековна история за 8. клас (с проф. Пламен Павлов и доц. Александър Николов). Интересите ѝ са в областта на използването на интерактивните методи и подходи в обучението и в разработването на електронни учебни ресурси. Член е на Сдружението на преподавателите по история в България, част от Европейската асоциация на преподавателите по история ЕВРОКЛИО.  

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.