Табло по околен свят за 2. клас „Да растем здрави и силни”

Печатен
одобрен от МОМН
Формат: 50х70 см
Цена:
7.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Децата на 7 – 8 години трябва не само да имат обща представа за здравословния начин на живот, но и да осъзнават своето здраве като ценност и да полагат грижи за него. На тази ключова тема от програмата по околен свят е посветено учебното табло „Да растем здрави и силни”. В ясна схематична форма то дава отговори на ключови въпроси: колко е важен балансът на видовете храни, какво включва добрата лична хигиена, защо трябва да редуваме учене и игри, да спортуваме на чист въздух, да ходим редовно на лекар и зъболекар. Знанията са разкрити забавно, чрез ситуационни снимки на деца и кратки текстове. Целта на таблото е да насърчи изграждане на здравословни навици не чрез назидание, а чрез добри примери и съпреживяване.

Таблото може да послужи и като ефективно нагледно средство за обсъждане на реални ситуации от всекидневието на децата и в часа на класа.

Мария Босева

Мария Босева завършва 9 ФЕГ„Алфонс дьо Ламартин” в гр. София и специалност „История” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. През 1984 – 1989 г. работи като преводач и проучвател в Института за военна история. От 1989 г. е редактор по история в издателство „Просвета”. Автор, съавтор и съставител е на десетина учебни помагала по предметите човекът и обществото и история и цивилизация: атласи, тетрадки, работни листове, сборници със задачи и тестове. Съавтор е в учебниците по средновековна история за 8. клас (с проф. Пламен Павлов и доц. Александър Николов). Интересите ѝ са в областта на използването на интерактивните методи и подходи в обучението и в разработването на електронни учебни ресурси. Член е на Сдружението на преподавателите по история в България, част от Европейската асоциация на преподавателите по история ЕВРОКЛИО.  

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.