История и цивилизации за 8. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-3319/15.08.2017
ISBN: 978-954-01-3397-3 196 стр.
Графичен дизайн: Петко Минчев
Художник на илюстрациите: Петко Минчев
Дизайн на електронния учебник: „Просвета Либри” ЕООД
Електронните учебници и помагала могат да бъдат използвани на компютър с достъп до интернет.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Учебникът предлага повече от 200 допълнителни мултимедийни ресурса. 
Триизмерните възстановки, които включват картина, текст, анимация, звук и тестови задачи, са от най-ново поколение. Те визуализират различни аспекти от живота на обществата през Новото време. Представят промените в облеклото и модата, отвеждат учениците в жилищата на ацтеките, в ателието на Леонардо да Винчи, в текстилна фабрика, в буржоазен салон от XIX век, в робска плантация в САЩ. Представят еволюцията във въоръжението през модерната епоха и знаменателни битки, като тези при Лепанто (1571 г.), Мохач  (1526 г.), Трафалгар (1805 г.) и др. Възстановките запознават учениците и с механизма на действие на най-значимите технически нововъведения, като парната машина, парния локомотив, дагеротипа, механичния стан, автомобила, телеграфа, въздушния балон и др. Анимациите отвеждат на виртуални разходки из Бастилията и Триумфалната арка, катедралата „Василий Блажени” в Москва, разглеждат се постижения на стила „арнуво”.
Галериите от снимки показват архитектурни обекти като катедралата „Св. Петър” в Рим, Музея на Колумб, инженерните проекти на Леонардо да Винчи и др.
160 анимирани тестови задачи дават възможност учениците да проверяват знанията си в клас и у дома. Те отговарят на въпроси с избираем и множествен отговор, откриват грешки и разлики, попълват текстове със или без опорни думи, сравняват общества, държави и идеологии. Може да подреждат събития в хронологична последователност и да обозначават елементи на изображения. Отговорите на задачите се разместват при всяко отваряне, а чрез опцията за проверка учителят има възможност да оценява знанията им в час.
 
Учебникът за 8. клас се ползва и като първа част за 9. клас при паралелки с интензивно изучаване на чужд език.
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.