Двустранно учебно табло „Културно наследство на България” по история и цивилизация за 5.клас

Печатен
одобрен от МОМН
Формат: 70х100 см
ИЗЧЕРПАНО
Ако имате интерес към това заглавие, моля свържете се с нас
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Представя върху картата на България по 18 обекта от Античността и Средновековието с национална и световна значимост: тракийски култови сгради и съкровища, средновековни крепости, църкви, манастири. Полезно дидактическо средство при разработка на уроци, провеждане на игри и състезания, възлагане на проучвания.

Мария Босева

Мария Босева завършва 9 ФЕГ„Алфонс дьо Ламартин” в гр. София и специалност „История” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. През 1984 – 1989 г. работи като преводач и проучвател в Института за военна история. От 1989 г. е редактор по история в издателство „Просвета”. Автор, съавтор и съставител е на десетина учебни помагала по предметите човекът и обществото и история и цивилизация: атласи, тетрадки, работни листове, сборници със задачи и тестове. Съавтор е в учебниците по средновековна история за 8. клас (с проф. Пламен Павлов и доц. Александър Николов). Интересите ѝ са в областта на използването на интерактивните методи и подходи в обучението и в разработването на електронни учебни ресурси. Член е на Сдружението на преподавателите по история в България, част от Европейската асоциация на преподавателите по история ЕВРОКЛИО.  

Виж всичко за този автор
Румяна Кушева

Проф. д-р Румяна Кушева (1951 – 2013) започва педагогическата си кариера като учител по история в СПТУ по машиностроене и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” – Ботевград. Десетгодишният професионален опит става основа за нейното развитие като научен сътрудник в НИО „Акад. Тодор Самодумов”. В професионална среда участва в разработването на теми като „Интегрални структури в средното училище”, „Подбор и структуриране на учебното съдържание в средното училище” и др. На квалификацията на учителите по история се посвещава от 1995 г., когато започва работа в ДИУУ – СУ „Св. Климент Охридски”. Титуляр е на дисциплината „Методика на обучението по история” във Великотърновския, Пловдивския и Шуменския университет. Ръководи Сдружението на преподавателите по история в България от създаването му през 1999 г., главен редактор е на неговото списание „Диалогът в историята”. Била е координатор на международните проекти „История без полюси –  44 работни листове за активна работа в часа” (съавтор и научен редактор) и „Споделеното минало – обучение за бъдещето”.  Участвала е като експерт в проекти в Русия, Украйна, Грузия. Директор на ДИУУ от 2001 до 2010 г. Автор е на много учебници и учебни помагала по човекът и обществото и история и цивилизация.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.