Матура за отличен. Английски език

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-227/04.03.2010 г.
ISBN: 978-954-01-2110-9 Формат: 17x24 см , 64 стр.
Цена:
9.80 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Помагалото съдържа пет примерни изпитни варианта за проверка на знанията и уменията по английски език.

Помагалото предлага:
• текстове и задачи, които проверяват уменията слушане, четене, писане, както и знанията по граматика и лексика
• стратегии и практически препоръки за успешно представяне на изпита
• отговори на упражненията, което дава възможност за самопроверка
• един аудиодиск със записи на текстовете за слушане.

В помагалото не са отразени последните промени в изпитния формат, но то е ценен помощник в подготовката за зрелостния изпит.

Направи тест от помагалото.

Мария Пипева

Мария Пипева е преподавател в катедра „Англицистика и aмериканистика” на СУ „Св. Климент Охридски” от 1989 г. Преподава бакалавърски и магистърски курсове по британска култура, британска литература на ХХ век, англо-български превод, превод на художествена литература, критика и превод на детска литература, англо-американски образи на детството. Специализирала е британски изследвания в университетите на Ланкастър и Улвърхамптън, Великобритания. Научните ѝ интереси са в областта на културологията, модерната и постмодерната британска литература, преводознанието, изследванията на детството, чуждоезиковото обучение, в които има над 30 публикации. През 2007 г. защитава докторска дисертация на тема „Романите на Е. М. Форстър: от монологичност към диалогичност” (на английски език), издадена като монография от Университетското издателство на СУ „Св. Климент Охридски” през 2009 г. Преводач е на десет книги и редактор на пет преводни книги в областта на хуманитаристиката, художествената литература за възрастни и детската литература.

Виж всичко за този автор
Райна Костова

Райна Костова е преподавател по английски език в Първа АЕГ, София. Има четвърта професионално-квалификационна степен и двугодишна специализация за базов учител от НБУ. Съавтор е на помагалата на „Просвета” „Sail Through English”, „Матура за отличен. Английски език”, „100% успех! Maтура по английски език”, както и на системата за 11. и 12. клас, предназначена за училищата с интензивно изучаване на английски език – „LitUps! Essentials in British and American Literature”.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.