Биньо Иванов, представен от Енчо Мутафов

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-2142-0 Формат: 14x21 см , 152 стр.
Цена:
12.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

С книгата „Биньо Иванов, представен от Енчо Мутафов” издателство „Просвета” поставя началото на новата си поредица „Личен избор”. В нея съвременни наши критици ще представят именити български поети от втората половина на ХХ век.
В поредицата подборът на текстовете и критическият прочит са инспирирани от прекия досег на критика с творчеството и нерядко от личното познанство и приятелската близост с твореца. Това дава възможност за своеобразно „осветляване” на контакта критик–писател на друго ниво, различно от традиционно познатото във варианта на критическите статии и студии. Читателят ще се докосне по-отблизо до личния подбор, който в по-широк смисъл може да бъде разбиран като начален, но и най-същностен етап на критическото четене.
Първата книга за Биньо Иванов е нетрадиционна среща с един от най-оригиналните български поети, за чието творчество Енчо Мутафов казва: „Поезията на Биньо е игра не с формата, а с измеренията на света, видени в митическото Праначало, в детското Начало и в сегашното Въплъщение.”
ОЧАКВАЙТЕ СЛЕДВАЩИТЕ КНИГИ
ОТ ПОРЕДИЦА „ЛИЧЕН ИЗБОР“!

• „Александър Вутимски,
представен от Божидар Кунчев“
• „Иван Пейчев,
представен от Михаил Неделчев“
• „Радой Ралин,
представен от Вихрен Чернокожев“

ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.