Табло по изобразително изкуство „Стилизация в декоративните изкуства” и „Перспектива”

Печатен
одобрен от МОМН
Формат: 50x70 см
Цена:
7.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Учебното табло „Стилизацията в декоративните изкуства” е предназначено за ползване от учителите и учениците от 4. до 8. кл. и онагледява основните принципи в процеса на стилизация на натурата. Обслужва учебниците на издателство „Просвета” и издателство „АзБуки”.

Учебното табло „Перспектива” изяснява понятия като линейна, въздушна, сферична, права и обратна перспектива и е подходящо за работа с учебниците за 7. и 8. клас на издателство „Просвета” и издателство „АзБуки”.

Стоянка Робова

Стоянка Иванова-Робова е завършила Средното специално художествено училище за приложни изкуства  в Сливен със специалност художествена тъкан и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Работи като старши учител по изобразително изкуство с четвърта професионална квалификационна степен в СОУ „Емилиян Станев” във Велико Търново Носител е на редица награди от национални конкурси, участва във всички национални изложби на художниците-педагози и организира самостоятелни изложби. Нейни творби са притежание на български и чуждестранни колекционери и на Националния музей на художествените занаяти в с. Орешак. Автор е на учебници и учебни помагала.

Виж всичко за този автор
Мариета Савчева

Доц. д-р Мариета Савчева завършва магистратура по специалност „Консервация и реставрация” и докторантура в Националната Художествена Академия в гр. София. Работила е като базов учител в 133 СОУ „А. С. Пушкин”, в 7 СОУ „Св. Седмочисленици”, в 144 СОУ „Народни будители”, в 100 ОУ „Найден Геров” – гр. София. В настоящия момент преподава Методика на обучението по изобразителни дейности в СУ „Св. Климент Охридски” – Департамент за информация и усъвършенстване на учители. Участва в национални и международни образователни проекти и конференции. Автор е на научни статии, доклади, монографии, учебни програми, учебници и учебни помагала по изобразително изкуство.
Художествената ѝ практика е свързана с консервацията и реставрацията на културните паметници, стенописта, иконописта и акварела. Участва в общи и самостоятелни изложби в България и в чужбина.
Член е на Съюза на учените в България, ICOM – Международен комитет на музеите, BASOPED – Балканско педагогическо дружество.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.