Themenblätter für den Deutschunterricht. Учебно помагало по немски език за напреднали

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-346/02.03.2011 г.
ISBN: 978-954-01-2405-6 Формат: 21x29 см , 152 стр.
Цена:
12.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Учебното помагало за напреднали е разработено на базата на актуални материали от различни медии (интернет, вестници, списания). Тренира езиковите умения четене с разбиране, писане, говорене. Знанията по граматика, както и задачите, целящи активиране, обогатяване и тематично систематизиране на лексикалния запас, се интегрират към съответните текстове и задачи за четене с разбиране, както и към задачите за писмено/устно изразяване. Текстовете са подредени в шест теми: език, медии, наука, образование, работа и гледни точки. Учебното помагало е ориентирано към ученици, кандидат-студенти и студенти, които желаят да тренират компетенциите си в нива B2 и C1 според Общата европейска рамка за езиците. Подборът на текстовете отговаря на посочените в рамката тематични области и развива уменията на учениците да работят с публицистични и научнопопулярни текстове, да структурират и създават коментиращи текстове, да изразяват писмено и устно становище на базата на прочетен текст или графично изображение. Задачите към текстовете за четене и задачите за построяване на устен и писмен текст са съобразени с формата на различните сертификационни изпити за съответните нива. Авторките са дългогодишни преподаватели по немски език в езикова гимназия „Пейо Яворов“, Силистра.

Лилия Лечева

Лилия Лечева е автор на „Тематични листове за обучението по немски език”. Преподавател е в езикова гимназия, Силистра, специалист по методика на преподаването.

Виж всичко за този автор
Ренета Лазарова

Ренета Лазарова е автор на „Тематични листове за обучението по немски език”. Преподавател е в езикова гимназия, Силистра, специалист по методика на преподаването.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.