English for You 2. Учебник за 9. клас с интензивно изучаване на английски език

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-346/02.03.2011 г.
ISBN: 978-954-01-2439-1 Формат: 21х29 см , 148 стр.
Цена:
19.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Учебният комплект ENGLISH for YOU 2 (ниво В2 според Общата европейска езикова рамка) е предназначен за учениците от 9. клас с интензивно изучаване на английски език. Продължение е на одобрената от МОМН успешна езикова система ENGLISH for YOU за 8. клас с интензивно изучаване на английски език.

Учебникът се състои от 6 тематично и граматично обособени модула. Структурата на модулите е същата като тази в учебника за 8. клас. Отделните раздели развиват интегрирано всички езикови умения — от слушане към говорене, от четене към писане. Това се постига чрез задачи и упражнения, внимателно степенувани по сложност. Осъществява се плавен преход от контролирана езикова практика към свободна комуникация по изучаваните теми. В учебника са разработени целенасочено различни типове сертификатни упражнения, които подготвят учениците за бъдещи изпити и изграждат умения за работа с такъв вид задачи.

В учебника са включени следните езикови файлове: Write Ahead – обобщение на типовете задачи за писане, стратегии за писане и образци, Grammar at a Glance – обобщение на изучения граматичен материал, Wordlist – двуезичен речник на изучаваните думи с транскрипция на изговора на думите, както и Audioscript, който съдържа текстовете на звукозаписите.

Красимира Рангелова

Красимира Рангелова е квалифициран приложен лингвист със специализация по чуждоезиково обучение. Има дългогодишен опит в преподаването на английски като втори чужд език в разнообразна мултикултурна образователна среда, в България и в чужбина. Преподавателската ѝ практика обогатява нейните изследвания върху когнитивните процеси, засягащи ученето на чужд език. Създала е редица иновативни педагогически приложения на телекомуникациите в изучаването на език и култура. Има множество публикации в сферата на чуждоезиковото обучение. Автор и съавтор е на широко употребявани материали за английски като втори чужд език. Преподавала е в катедра „Англицистика и aмериканистика” на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, в Института за чуждестранни студенти, в Чуждоезиковия център в София и др. В момента д-р Рангелова преподава в програмата за интензивно изучаване на английски език в Държавния университет на Ню Йорк, както и в университета в Олбани към Държавния университет на Ню Йорк.

Виж всичко за този автор
Карла Мескил

Карла Мескил (САЩ) е професор по чуждоезиково обучение и образователни технологии. Изучава и преподава как хората учат чужд език с помощта на технологиите. Има богат опит в преподаването и обучаването на учители и наставници на млади учители от цял свят. Д-р Мескил е специализирала изучаване на чужд език с помощта на компютърните технологии, създаване и оценяване на мултимедийни материали за чуждоезиково обучение, както и употребата на технологиите за подобряване на владеенето на чужд език. Д-р Мескил е съставила и водила курсове по прилагането на технологиите за чуждоезиково обучение, както и изследователски семинари по изучаване на чужд език и технологии за преподаване. Професор е в катедра „Образователна теория и практика” в университета в Олбани към Държавния университет на Ню Йорк.

Виж всичко за този автор
Дейвид А. Хил

Дейвид А. Хил (Великобритания) е преподавател по английски език и ментор на учители. Интересите му са фокусирани най-вече върху преподаването на английски език, литературата, обучението на учители и съставянето на учебни материали. Изнасял е множество лекции, водил е уъркшопове и семинари. Автор и съавтор е на популярни материали за изучаване на английски език, публикувал е статии, писма и литературни рецензии в престижни международни издания за чуждоезиково обучение. Интересува се и от европейско изкуство и архитектура, свири на китара и пише поезия. В момента е асистент-ментор в Института за езиково обучение в Норич, където работи всяко лято.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.