Примерен тест от „Външно оценяване по български език и литература за 7. клас по формата PISA”

АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Скъпи приятели,
Проверете сами своите знания (или незнания) по български език и литература за 7. клас с този примерен тест, част от помагалото „Външно оценяване по български език и литература за 7. клас по формата PISA”.
Ако имате пропуски, то ще ви помогне да ги попълните.
В него ще намерите още тренировъчни тестове и задачи, с които да се подготвите успешно за външното оценяване и прием след 7. клас.
За външното оценяване и прием след 7. клас препоръчваме и „12 нови теста по български език и литература за национално външно оценяване и прием след 7. клас + текстове за преразказ с дидактическа задача” и „Тренировъчни и изпитни тестове по български език и литература за 7. клас за външно оценяване”.

Диана Владимирова

Диана Стоянчева Владимирова е родена на 11 август 1964 г. в София. Завършва българска  филология в СУ „Св. Климент Охридски”. От 1991 до 2010 г.  работи в 19 СОУ „Елин Пелин” – София, като учител по български език и литература. От 1997 г. участва в комисиите за проверка и оценка на писмените работи по български език за прием след завършен 7. клас, а от 2008 г. – в националните комисии за проверка и оценка на ДЗИ. Учебните материали в помагалото са разработени в процеса на работата ѝ като учител и поставят обучението по български език на практическа основа.

Виж всичко за този автор
Мария Бунева

Мария Бунева е завършила СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Българска филология”.
Работила е 13 години като учител по български език и литература и има втора ПКС.
От 2000 г. работи като редактор в издателство „Просвета”. Съавтор е на най-предпочитания буквар и на тетрадките към него. Автор и на много помагала по български език за началния и средния етап на обучение.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.