Азбука на правилата. Помагало за часа на класа за 1. клас. По новия стандарт

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-244/05.03.2015 г.
ISBN: 978-954-01-3063-7 Формат: 21х29 см , 44 стр.
Цена:
5.90 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Кой по булеварда тича
и неправилно пресича?
Важна ли е за човека
пешеходната пътека?

Как от буря да се пазим,
ако свари ни сами?
Как на място безопасно
бързо да се подслоним?


Отговорите на тези въпроси ще откриете в „Азбука на правилата” за 1. клас – помагало,  предназначено за работа в часа на класа. Подготвено в съответствие с учебната програма на МОН по безопасност на движението и за гражданска защита, то дава на малкия ученик изключително полезни знания за безопасно поведение.  Това става чрез:

  • Достъпни и интересно поднесени теми
  • Полезни правила за безопасност, вплетени в контекст
  • Разнообразни въпроси и задачи
  • Забавни илюстрации и стихотворни текстове

Помагалото съдържа също тестови карти със сертификат и възможности за оцветяване, изрязване и лепене. Разнообразните дейности в „Азбука на правилата” ангажират вниманието на малките ученици и улесняват максимално учителите. В резултат на това родителите са по-спокойни, защото знаят, че децата им умеят да се пазят и заедно с тях могат гордо да кажат:


Кой по-добре от първолаците
познава буквите и знаците?
Да почнат песните и танците!
И цяло лято да е празник!

 

Може да свалите МАРШРУТНА КАРТА към помагалото. Необходима е регистрация в сайта.

Жулиета Савова
Жулиета Савова

Проф. д-р Жулиета Савова, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”. Докторска степен в областта на педагогиката (педагогическа социология/училищна демография). Преподавател по: дидактика, педагогическа социология, педагогика, конфликти в образованието, решаване на конфликти; академично писане на докторати, педагогическо общуване (вербална и невербална комуникация).
Автор и съавтор на 13 книги и учебници и над 70 статии, доклади и презентации в посочените области.
Проф. д-р Ж. Савова е била ръководител на катедра „Дидактика” и декан на Факултета по педагогика на Софийския университет. Има три дългосрочни специализации в Англия (стипендия на Британския съвет), Япония (стипендия на Японското министерство на образованието) и САЩ (Фулбрайтова стипендия). Работила е по проекти на ЮНЕСКО, била е дългосрочен експерт на Съвета на Европа, консултант по различни образователни програми и член на множество комитети. Продължителното живеене и работа в САЩ разширяват обсега на професионалните ѝ интереси, обогатяват образователния ѝ опит и създават нови възможности за популяризиране на най-доброто от световното образование.

Виж всичко за този автор
Ирена Николова
Ирена Николова

Ирена Николова е бакалавър и магистър по начална училищна педагогика. Работи като начален учител. От 2001 г. е член на професионалната колегия в 55 СОУ „Петко Каравелов” в София. Старши учител и председател на методическото обединение в начален етап. Координатор е на проект „Целодневното обучение в начален етап на обучение”. Работи активно в областта на електронните платформи за обучение, интерактивните продукти, иновативните методи на обучение, професионалните компетентности. Участва в авторски екипи на помагала по български език и литература и за часа на класа.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.