История и цивилизации за 5. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед РД 09-1222/29.08.2016 г.
Формат: 21х29 см , 138 стр.
Дизайн на печатния учебник: „ТерАРТ” ЕТ – Кръсто Терзиев
Художник на илюстрациите: „ТерАРТ” ЕТ – Кръсто Терзиев
Дизайн на електронните учебници: „Просвета Либри” ЕООД

Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте ТУК.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Електронният учебник предлага десетки допълнителни интерактивни задачи, които позволяват мигновен контрол и самоконтрол на наученото. Те са разнообразни по вид: тестови въпроси с един верен отговор, за попълване на празни полета в текст, за свързване, за маркиране на верни и неверни твърдения, кръстословици и др. Към тях непрекъснато се добавят нови ресурси: видеофилми, галерии от снимки или панорамни изображения, като актуализирането на електронното съдържание става автоматично.

Екатерина Михайлова

Екатерина Кирилова Михайлова завършва през 1991 г. история в СУ „Св. Кл. Охридски”, където през 2013 г. защитава докторска дисертация като редовен докторант. Над 20 години работи като учител в 44 СОУ „Неофит Бозвели” в София. През 2011 – 2015 г. е хоноруван асистент в катедра „Архивистика и помощни исторически дисциплини” с основна дейност методика на преподаването по история. Съавтор е на учебник по антична история за 7. клас. Автор е на над 20 учебни помагала: учебни тетрадки, тестове, работни листове и контурни карти. В периода 2013 – 2016 г. е лектор в повече от 10 области в страната на обучителни курсове с учители за тестовете като основен инструмент за измерване и оценяване на постиженията на учениците, както и за тяхното използване в обучението по история. От 2008 г. е член на Националната комисия по организиране и провеждане на националната олимпиада по история и цивилизация.

Виж всичко за този автор
Маргарита Димова

Маргарита Русева Димова
Завършва класическа филология и история в СУ „Св. Кл. Охридски”. Защитава докторска дисертация по Стара история в Института по тракология към БАН. От 1991 г. е преподавател по древни езици и култури във Френското училище „Виктор Юго” под егидата на Френското посолство в България и в НБУ. Автор е на два учебника по антична история за 7. клас.

Виж всичко за този автор
Иво Чолаков

Иво Динчев Чолаков
Завършва през 1999 г. като магистър по археология в НБУ. През 2006 г. защитава докторска дисертация като редовен докторант в Националния археологически институт с музей – БАН. Главен асистент е в секция „Антична археология” на НАИМ – БАН. Ръководител и зам.-ръководител е на голям брой археологически проучвания на територията на цялата страна. Автор е на една монография и около 30 научни статии, публикувани у нас и в чужбина.

Виж всичко за този автор
Георги Йорданов Иванов

Георги Йорданов Иванов
Завършва през 2000 г. специалност „Археология” със специализация „Праистория” в СУ „Св. Кл. Охридски”. През 2007 г. защитава докторска дисертация като редовен докторант. От 2009 г. е главен асистент в секция „Тракийска археология” в Националния археологически институт с музей – БАН. От 2003 г. досега е ръководител или зам.-ръководител на 23 археологически разкопки. Автор е на над 20 статии. През 2010 г. води самостоятелен курс на студенти в НБУ.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.