Музика за 1. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09 – 1586/ 08.02.2017 г.
ISBN: 978-619-222-059-4 74 стр.
Графичен дизайн: „ХРИС 2001” ООД
Художник на илюстрациите: „ХРИС 2001” ООД
Дизайн на електронния учебник: „Просвета Либри” ЕООД

Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте ТУК.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Електронният учебник по музика за 1. клас дава възможност в учебния процес да се използват вроденото детско любопитство към новото и нагласата на децата за работа с новите технологии. Той представлява интерактивна версия на книжното тяло. Приложените звукови файлове на всички примери за слушане, песните и инструменталните съпроводи улесняват работата в учебния час, а самата интерактивна платформа дава възможност детайлно да се разгледат отделни елементи на страницата. Електронната версия е обогатена с полезни допълнителни визуални ресурси. Видеоклипове представят как се свири на изучаваните музикални инструменти, като изпълненията са на деца от начална училищна възраст. Кратки клипове онагледяват процеса на разучаване и изпълнение на част от заложените в учебника звукови картини, игри и съпроводи. Занимателни и тестови задачи подпомагат упражненията и затвърдяването на знанията. Всички допълнителни ресурси са разработени така, че освен в конкретния урок по преценка на учителя да може да се използват многократно в течение на цялата учебна година. 
Убедени сме, че с помощта на електронния учебник първокласниците неусетно и с удоволствие ще научат още интересни неща за света на музиката. 
Галунка Калоферова
Галунка Калоферова
Галунка Калоферова е завършила ВМПИ, Пловдив със специалности „Музикална педагогика” и „Солфеж”. 
Работи като учител по музика и 19 години – като експерт по музика в РИО, София-град.
Участва в комисии на Министерство на образованието за изработване на учебни програми по музика за общообразователното училище. 
Галунка Калоферова е автор на учебници и учебни помагала по музика от 1. до 8. клас на издателство „Просвета”. 
От 2005 г. участва в множество семинари и обучения в областта на психологията и личностното развитие. Работи по проекти за развитие на творческите способности на децата съвместно с Къщата музей „Панчо Владигеров”, София. 
Виж всичко за този автор
Вяра Сотирова
Вяра Сотирова
Вяра Димитрова Сотирова е завършила ВМПИ, Пловдив през 1990 г. със специалност „Музикална педагогика”. Оттогава е учител по музика, като през годините работи във всички етапи на средното училище. В момента преподава в ЧОУ „Света София”, София.
Вяра Сотирова е автор и рецензент на учебници и учебни помагала. Участва и в работни групи на МОН за разработване на учебни програми по музика за начален етап. Преподавателските и научните ѝ интереси са насочени към прилагане на нови методики, свързани с широкото навлизане на разнообразни практически занимания и синкретични форми в процеса на обучение.
През 2008 г. Вяра Сотирова е отличена с наградата на Столична община „Учител на годината”.
Виж всичко за този автор
Росица Драганова
Росица Драганова
Д-р Росица Драганова е доцент в Института за изследване на изкуствата – БАН, учител по музика във Френския лицей „Виктор Юго”, София и автор на учебници по музика от първи до осми клас на издателство „Просвета”.
Като учен разработва актуални задачи в областта на музикалната педагогика, теорията и историята на музикалната култура. Участва редовно в конференции за музикалното образование в общообразователното училище в България. 
В педагогическата си практика осъществява наред с текущата си работа различни проекти – срещи с музиканти, посещения на спектакли, записи в студио на училищния хор.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.