Литература за 5. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09 – 1476/ 08.02.2017 г.
ISBN: 978-619-222-030-3 Формат: 21х29 см , 114 стр.
Графичен дизайн: Вихра Стоева
Художник на илюстрациите: Ралица Емануилова, Виктор Паунов
Дизайн на електронния учебник: „Просвета Либри” ЕООД

Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте ТУК.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Електронният учебник по литература за 5. клас на издателство „Просвета Плюс” е създаден на основата на печатния учебник с автори Весела Михайлова и Любов Шишкова. Тринайсетте урочни теми напълно съответстват на новата програма по литература за 5. клас на МОН и са разработени в електронен вариант с модерна дигитална платформа за обучение.
Новост в електронната литература за 5. клас са и видеоклиповете, които по привлекателен за учениците и съвременен начин представят творбите, техните автори, както и различните фолклорни празници и ритуали. Допълнително са разработени множество интерактивни упражнения и задачи от различен тип, които правят обучението по литература интересно за петокласниците – от една страна, и ефективно – от друга.
Весела Михайлова

Весела Василева Михайлова е родена на 4 януари 1963 г. в София. След завършване на специалността славянска филология в СУ „Св. Климент Охридски” започва работа в 30 СОУ „Братя Миладинови” – София, където в момента е главен учител. От 1992 г. е базов учител на СУ „Кл. Охридски”. От 1999 г. насам Весела Михайлова участва в различни екипи, ангажирани с изработването на държавните образователни изисквания за учебно съдържание, на учебни програми, на учебници и учебни помагала по български език. Най-показателни за постиженията на Весела Михайлова като учител новатор са учебниците по български език, в чиито авторски колективи участва: от 1992 г. – учебници за 6., 7., 8. клас; от 2000 г. – учебници за 9., 10., 11., 12., 5. и 6. клас. Повечето от урочните статии и задачите в тези учебници, както и учебните материали в множеството учебни помагала, в които Весела Михайлова участва като автор, са разработени в процеса на практическата ѝ работа като учител, което допринася за тяхната функционалност.

Виж всичко за този автор
Любов Шишкова
Любов Шишкова

Любов Игнатова Шишкова е завършила специалността „Българска филология” в СУ „Св. Климент Охридски”. След това продължава обучението си като аспирант в Института по балканистика при БАН. Дълги години е преподавател по български език и литература в Националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ” – София, ръководител на дипломни работи в профил „Българистика” и базов учител на СУ „Св. Кл. Охридски”. Любов Шишкова участва в различни екипи, ангажирани с изработването на държавните образователни изисквания за учебно съдържание, на учебни програми, на учебници и учебни помагала по български език и литература, на стандарти за инспектиране в сферата на образованието.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.