Клинична електрофизиология и лечение на сърдечните аритмии

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-3264-8 Формат: 17х24 см , 320 стр.
Цена:
30.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Сърцето ви прескача? Лесно се уморявате? Не ви достига въздух? Сигурно вече знаете, че имате сърдечна аритмия. От тази книга ще научите кои са видовете ритъмни нарушения и какво лечение е най-ефективно за всеки от тях. Тя е изключително полезна за кардиолози, специализанти, общопрактикуващи лекари и студенти. Но ясният език, на който е написана, я прави разбираема и за неспециалистите.
Сърдечните аритмии са широко разпространени и представляват сериозен медицински проблем. Те влошават качеството на живот, повишават риска от смърт или причиняват инвалидност. Много често причината за появата им остава неясна и това води до неуспешно лечение.
Монографията „Клинична електрофизиология и лечение на сърдечните аритмии“ на доц. Тошо Балабански е първата книга на български език, в която се представят подробно клинични и електрофизиологични данни за аритмиите. Детайлно са изяснени двата вида лечение на ритъмните нарушения в сърдечната дейност – чрез медикаменти и чрез радиофреквентна аблация. Важно достойнство на книгата е обемният илюстративен материал, събран от автора през неговата 25-годишна работа в сферата на електрофизиологията. Дадена е информация за всички видове сърдечни аритмии като критично са посочени недостатъците, ограниченията и усложненията от прилагането на радиофреквентната аблация при тяхното лечение.

Тошо Луканов Балабански
Тошо Луканов Балабански
Тошо Луканов Балабански е доцент по кардиология. Висше медицинско образование е завършил през 1987 г. в София. Работил е като общопрактикуващ лекар в Перник (1987 – 1990), а после е назначен в Националната кардиологична болница след конкурсен изпит. Придобил е специалност по вътрешни болести (1995) и по кардиология (1998). Провел е специализация по клинична електрофизиология в Осака – Япония (1993). Поканен е като гост-изследовател в Осло, Норвегия (1999 – 2000). Придобил е научна степен „Доктор по медицина” (2006) и научно звание „Доцент” (2007).
От 2007 г. е редовен член на Европейската асоциация по сърдечен ритъм. От 2007 до 2011 г. е бил председател на Работната група по сърдечни аритмии към Дружеството на кардиолозите в България. Член е на Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България. От 2014 г. е председател на Комисията за правоспособност по клинична електрофизиология.
Награждаван е със звание „Елитен рецензент” на научното списание „Europace” (2012, 2013, 2015).
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.