Изобразително изкуство за 6. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-3311/14.08.2017
ISBN: 978-619-222-101-0 112 стр.
Графичен дизайн: Любомир Михайлов
Художник на илюстрациите: Любомир Михайлов
Дизайн на електронния учебник: „Просвета Либри” ЕООД

Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте ТУК.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Кой учител може да покаже на учениците си ателието на ренесансовия гений Леонардо да Винчи и опитите му от наклонената кула в Пиза? С електронния учебник на „Просвета Плюс” това става само с едно кликване на мишката. В него допълнителните електронни ресурси са около 240! Заредени с богат визуален материал, те включват тестове, въпроси, занимателни задачи, кръстословици, игри, мозайки, 75 галерии със снимки, 2 видеофилма, 25 изключително атрактивни триизмерни анимации, полезна и любопитна информация и др. Учителят може да избира онези електронни ресурси, които му допадат и са най-подходящи за неговите ученици. Интерактивният подход и анимираните елементи гарантират трайно запомняне на материала, стимулират творческата активност и въображението на учениците. Не трябва да забравяме и терапевтичния ефект на предложената методика на работа, която превръща уроците по изобразително изкуство в истинско удоволствие.

Мариана  Мойнова
Мариана Мойнова

Доц. д-р Мариана Мойнова завършва Факултет Изобразителни изкуства във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Педагогическият си стаж започва в гр. Елена, след което постъпва като асистент по Методика на обучението по изобразително изкуство във ВТУ. Завършва аспирантура в Москва, в Института по художествено възпитание към Академията на образованието в Русия.
Работи във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Преподава в бакалавърски и магистърски програми в Педагогическия факултет и Факултета по изобразително изкуство. Води лекционни курсове към Центъра за преквалификация, както и в колежите на университета в Плевен и Враца.
Член е на InSea, BASOPED, и на редакционната колегия на CEPS Journal, Словения. Автор на статии, студии, монографии, учебници по изобразително изкуство, помагала и учебни пособия, свързани с резвитието на художествената педагогика.

Виж всичко за този автор
Вяра Гунева-Георгиева
Вяра Гунева-Георгиева

Вяра Гунева работи като щатен преподавател по изобразително изкуство в Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе от 1998 г. Художественото си образование придобива в Гимназията за приложни изкуства в София. През 1997 г. се дипломира като магистър по педагогика на изобразителното изкуство във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. През 2011 г. ѝ е присъдена I ПКС към ДИУУ на Софийския университет „Климент Охридски“. Същата година печели и наградата на ДИУУ за учител иноватор. През 2015 г. специализира по програма Еразъм+ в Академия за изкуство и дизайн (ASP) във Вроцлав, Полша. По същата програма през 2016 г. отива в Академията за изящни изкуства в Равена, Италия. Там специализира „Мозайка“ в ателие за консервация и реставрация. През 2017 г. защитава докторска степен във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Вяра Гунева е член на Съюза на българските художници. Автор е на статии, които разглеждат проблеми на изобразителното изкуството. Носител е на международни и национални отличия като художник и преподавател.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.