Литература за 8. клас

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-3221/14.08.2017
ISBN: 978-619-222-070-9 Формат: 17х24 см , 244 стр.
Цена:
13.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
Виж този продукт в Електронен вариант тук:Електронен
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Литературата за 8. клас на издателство „Просвета Плюс” с автори Кирил Топалов и Ангел Малинов е нов поглед към прекрасния духовен свят на Античността, Сред¬новековието и Ренесанса. Постоянните рубрики „Авторът и неговата творба”, „Сюжетът и стилът на произведението”, „Творбата – анализ”, „Знаете ли, че…” и „Обобщение” гарантират отлични резултати. Картините, които илюстрират литературните творби, ще ви въведат в най-големите световни музеи и художествени галерии.
Двамата автори, единият от които е университетски преподавател и белетрист, а другият – дългогодишен учител и поет, ви канят да споделите удоволствието от четенето и разбирането на литературните творби. Знанията и идеите, поднесени тук, са успешно експериментирани и проверени в учебната практика.
Кирил Топалов
Кирил Топалов
Проф. д.ф.н. Кирил Топалов е учен, писател, драматург, киносценарист, литературен историк и критик, преводач, дипломат и общественик.
Роден е на 21 май 1943 г. в София. През 1968 г. завършва българска филология в Софийския университет. През 1976 г. защитава докторат на тема „Проблеми на поетиката на възрожденската поезия”. През 2002 г. е избран за професор по българска възрожденска литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.  
Член е на Международния ПЕН-клуб, на Съюза на българските писатели, по-късно – на Сдружението на български писатели, както и на СБЖ. Член е на международни академии и научни дружества.
Проф. Кирил Топалов е носител на много наши и международни отличия.
През 1998 – 2002 г. е бил посланик на България в Гърция, а сега е посланик на България във Ватикана. 
Резултат на дългогодишната литературно-изследователска работа на проф. Кирил Топалов са редица монографии, студии и статии върху проблематиката на българската и гръцката литература през XVIII – XIX век. Неговите изследвания са ценен влог в проучването на литературата и културата на тази епоха и получават висока оценка от научната критика. Проф. Кирил Топалов е автор и на учебници по литература на издателство „Просвета”.
Виж всичко за този автор
Ангел Малинов
Ангел Малинов
Ангел Малинов е роден през 1961 година в град Трън. Завършил е българска филология в Софийския университет „Свети Климент Охридски” през 1986 година. Оттогава до днес работи като учител в Езиковата гимназия в град Перник.
Издал е стихосбирките „Каменно око” (1989), „Падането на Рим” (1995) и „Обратният път” (2003). За дебютната си стихосбирка е носител на Голямата награда „Южна пролет”, Хасково 1990 г. Член е на Съюза на българските писатели от 1993 година.
Автор е на учебните помагала „От Ботев до Талев”, „Нови литературни теми и анализи”, „От Каравелов до Йовков” и на поредица от преразказани романи от класиката по модела на американското издателство Cliff Notes. Автор е на електронен учебник по литература за ХІ клас и е съавтор на учебника по литература на „Просвета” за VІІ клас.
Съавтор е на тритомника с анализи върху българската класика „Всичко за матурата по български език и литература”, издаден от „Просвета”.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.