Физика и астрономия за 8. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-3330/15.08.2017
ISBN: 978-954-01-3388-1 100 стр.
Графичен дизайн: Светла Дечева
Художник на илюстрациите: Светла Дечева
Дизайн на електронния учебник: „Просвета Либри” ЕООД

Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте ТУК.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Електронният учебник попълва онази празнина в преподаването на учебния материал, която е свързана с „оживяването” на явленията и процесите. Предложените тримерни анимации, например на парния „двигател” на Херон Александрийски, на парната машина на Джеймс Уат и на много други, освен че са връзка със съвременните топлинни машини, но и допринасят за увеличаването на интереса към природните науки. Принципите на Нютон също така излизат извън рамките на формулите и стават видима реалност. Естествено, към всеки урок са предвидени и занимателни задачи – тестови и с избираем отговор, които може да се изпълнят както в час, така и вкъщи.

 

Учебникът за 8. клас се ползва и като първа част за 9. клас при паралелки с интензивно изучаване на чужд език.
Виктор Иванов
Виктор Иванов

Проф. дфн Виктор Иванов, катедра „Обща физика” на ФФ на СУ „Св. Климент Охридски”, съавтор на учебници и учебни помагала по човекът и природата за средния курс и по физика и астрономия за горния курс; ръководител на българския национален отбор по физика, спечелил много медали на международни олимпиади по физика; зам.-декан на ФФ (втори мандат).

Виж всичко за този автор
Димитър Мърваков

Доц. д-р Димитър Мърваков, съавтор на учебници и учебни помагала за средния и горния курс, деен участник в подготовката на нашите олимпийци по физика; бил декан на ФФ на СУ „Климент Охридски” (два мандата).

Виж всичко за този автор
Мая Гайдарова
Мая Гайдарова

Доц. д-р Мая Гайдарова, ръководител на Катедра „Методика на обучението по физика” на ФФ на СУ „Климент Охридски”. Ръководи и изградената към Катедрата лаборатория „Център по физика за работа с ученици и учители”. Член е на експертни комисии към МОН и ЦКОКУО, председател на Националното състезание за ключови компетентности по природни науки и ръководител на националния ученически отбор на олимпиадата по природни науки на Европейския съюз.

Виж всичко за този автор
Мариета Иванова
Мариета Иванова

Мариета Иванова, преподавател по физика и математика в Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски”. Съавтор на учебници и учебни помагала по човекът и природата в средния курс и по физика и астрономия в горния курс.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.