Книга за учителя по биология и здравно образование за 8. клас

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-3470-3 Формат: 17х24 см , 52 стр.
Цена:
9.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Книгата за учителя по биология и здравно образование за 8. клас на издателство „Просвета” е ценно методическо помагало, което ще бъде пръв помощник на учителя при планиране и организиране на учебно-познавателната дейност. Съдържа методически насоки и примерни разработки.
В книгата ще намерите отговори на основните въпроси, които учениците може да поставят или биха искали да бъдат разисквани при темите, свързани със сексуалното образование.
Приложени са примерно годишно тематично разпределение и учебната програма.

Румен Бостанджиев
Румен Бостанджиев

Доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м. завършва медицина през 1983 г. в Медицинска академия – София. Има специалност по психиатрия и международна специализация в областта на сексуалното здраве и сексологията през 1993 г. в Холандия и Белгия. През 2007 – 2008 г. завършва Първата международна академия по сексуална медицина в Оксфорд, Лисабон и Рим. Психотерапевтична квалификация придобива в програма на Американската психологична асоциация (1990 – 1994 г. в Братислава) и на Морено института в Юберлинген (Германия), 1990 – 1998 г.
Професионалната си кариера д-р Бостанджиев започва в Сектора по сексология към Медицинска академия, а след неговото закриване през 1999 г. работи като преподавател и терапевт в Катедрата по психиатрия на ВМИ – София. От 1992 г. е преподавател и в Бургаския свободен университет, където през 2005 г. става доцент в научната област „Методика на обучението по биология и здравно образование”. Преподава и в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, както и в Медицинския факултет и Медицинския колеж в гр. Стара Загора.
Д-р Бостанджиев е автор на пет монографии и десетки научни и научно-популярни публикации в наши и чужди издания. Участвал е в съавторство в разработването на образователни програми по сексуално и здравно образование – „В света на интимното” (1987 г.), „Азбука за теб и мен” (2000 – 2009). Автор е на учебници по биология и здравно образование за 8. клас и на учебното помагало „За любовта и секса откровено”.

Виж всичко за този автор
Емилия Илова

Емилия Илова е учител по биология и здравно образование и зам.-директор по учебната дейност в 134 средно училище „Димчо Дебелянов” с преподаване на иврит и английски език в гр. София.
Завършила е специалност „Биология и химия” в Шуменския университет „Константин Преславски”. Има II ПКС и е базов учител към Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
Участвала е в екипите на МОН по изработването на новите държавни образователни стандарти за учебно съдържание и учебни програми по биология. Автор е и рецензент на учебници и учебни помагала по биология.

Виж всичко за този автор
Ренета Петкова
Ренета Петкова
Д-р Ренета Петкова завършва висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски” – Биологически факултет със специалност „Биолог”, учител по биология с втора специалност „Химия” и Факултет за обществени професии със специалност „Ораторско майсторство”. В Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” получава образователната и научна степен „Доктор” в научната област „Методика на обучението по биология”.
Има 18 години стаж като учител по биология и Първа професионално-квалификационна степен. Работила е 2 години като старши експерт по биология в РИО – Враца и 13 години като главен експерт в МОН. Била е хоноруван преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Педагогическия колеж на ВТУ в гр. Враца. Понастоящем е заместник главен редактор в издателство „Просвета”.
Има над 40 статии в български и чуждестранни сборници и списания, а също и 2 книги, свързани с биологичното образование.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.