Книга за учителя по информатика за 8. клас

одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-3495-6 Формат: 17х24 см , 76 стр.
СВАЛИ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

В книгата за учителя ще намерите:

  • общи технически указания за инсталиране на среда за програмиране;
  • примерни тестове за оценяване на входно, междинно и изходно ниво, придружени от отговори;
  • скали и критерии за текущо оценяване и за оценка на входно, междинно и изходно ниво и портфолио;
  • примерни оценъчни карти на портфолио, проект и изходно ниво;
  • методически указания по теми, които включват идеи и съвети за интерпретация на учебното съдържание и предложения за организиране на групова/проектна работа.
  • примерно годишно тематично разпределение, разработено по новия фoрмат и съобразено с изискванията на МОН.

Книгата за учителя e надежден ориентир за учителите, на които предстои да преподават информатика в 8. клас.

Светла Бойчева
Светла Бойчева завършва висше образование в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност „Математика”, през 1994 г. и втора специалност „Учител по математика”. През 2004 г. защитава степен доктор по информатика – изкуствен интелект. Има дългогодишен преподавателски опит в областта на информатиката и информационните технологии в редица университети в България: Факултет по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски”, УниБИТ, Нов български университет (НБУ) и Американски университет в България. 
Научните интереси на Светла Бойчева са свързани с електронно обучение, изкуствен интелект, медицинска информатика и анализ на големи данни. До момента е участвала в над 20 научноизследователски проекта в областта на електронното обучение, медицинската информатика и изкуствения интелект.
Виж всичко за този автор
Николина Николова
Д-р Николина Николова е доцент в катедра „Обучение по математика и информатика” към Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специалист е в областта на методиката на обучението по информатика и информационни технологии с интереси към различни съвременни методи и техники за преподаване. Заедно с екип от Факултета по математика и информатика участва в много международни изследователски проекти в тази област (I*Teach, TENCompetence, ShareTEC, weSPOT, YEDAC, ELITe и др.).
Преподавателската ѝ дейност е свързана както с подготовка на бъдещи учители по математика, информатика и информационни технологии, така и с работа с действащи учители в програмите за следдипломна квалификация към Софийския университет и с ученици в Първа частна математическа гимназия. От 2015 г. е ръководител на Школата по компютърни науки с ПЧМГ и Мобисистемс.
Участвала е като експерт към МОН при създаването на проекти за учебна програма по информатика в задължителна и профилирана подготовка.
Автор е на много учебни помагала и методическа литература по информатика и информационни технологии.
Носител е на Наградата на Президента на Република България „Джон Атанасов” в категорията „Ученици и техните учители” и на Наградата на международна фондация „Св. св. Кирил и Методий” за принос в откриването и развитието на млади таланти в областта на информатиката и информационните технологии.
Виж всичко за този автор
Елиза Стефанова
Елиза Стефанова завършва висшето си образование във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Информатика”, през 1991 г. През 2010 г. специализира в Института по образованието, Лондон, Великобритания. Понастоящем е доцент в катедра „Информационни технологии” на ФМИ. Ръководител е на магистърска програма „Електронно обучение”.
Научните интереси на Елиза Стефанова са в областта на информатиката и компютърните науки – софтуерни технологии, компютърни мрежи, изкуствен интелект. В последните години научната ѝ дейност е концентрирана в областта на ефективното подпомагане на обучението посредством технологиите, по-специално в обучението на учители за прилагане на ИТ и предприемаческо обучение в средното образование. От 1994 г. до днес е инициирала, ръководила и участвала в над 30 национални и европейски проекта с такава насоченост (I*Teach, TENCompetence, ShareTEC, weSPOT, YEDAC). Усилията ѝ са насочени към възможно по-широко прилагане на съвременните научни идеи и добри практики в обучението. Тя е един от инициаторите и основни реализатори на проекта „Учителят – новатор”, спечелил през 2009 г. награда за отлично качество на постигнатите резултати. 
Участвала е като експерт в МОН при създаването на национални стандарти (2009 – 2010) и учебна програма по ИТ (2006, 2012, 2015). Вече над 10 години е жури на националните състезания за ученици и Националната олимпиада по информационни технологии.
Автор е на над 10 учебника по информационни технологии и помагала за учители.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.