Компютърно моделиране за 3. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-1187/19.07.2018
64 стр.
Графичен дизайн: „ХРИС 2001” ЕООД
Художник на илюстрациите: „ХРИС 2001” ЕООД
Дизайн на електронния учебник: „Просвета Либри” ЕООД

Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте ТУК.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Всеки учител и ученик, който работи по учебник по компютърно моделиране на „Просвета”, получава безплатен електронен вариант. В него има шаблони на задачи от визуалната среда за блоково програмиране. 
Освен това електронният учебник предлага около 100 допълнителни интерактивни ресурса:
  • триизмерни онагледявания и симулации;
  • видео инструкции;
  • демонстрации;
  • развиващи игри;
  • видеофилми;
  • въпросници и тестове за проверка на знанията. 
Всеки ресурс е поставен на подходящото за използването му място – задача, правило, описание. Образователните филми и триизмерните визуализации обогатяват представите на третокласниците за описаните процедури, процеси и явления. Те им помагат да изпълнят практическите задачи и ги съветват как да използват инструментите във визуалната среда за блоково програмиране. Развиващите игри дават на учителя възможност за диференциран подход в обучението. Те може да бъдат използвани за усъвършенстване и надграждане на уменията, за разнообразяване на обучението и повече емоционалност в часовете.
Въпросниците и тестовете дават мигновена обратна връзка и подпомагат учителя в проверката на усвоените знания и умения, същевременно служат за ориентир при самооценката на ученика. Те са чудесно практическо средство за овладяване и затвърдяване на наученото. Може да се използват във всяка от фазите на урока.

Към учебника са разработени много ресурсни файлове за работа в средата Scratch, електронни пъзели, интерактивни тестове, игри, видеоклипове и презентации с демонстрации на действия. Те се предоставят на диск, приложен в книгата за учителя. Може да се изтеглят и от www.prosveta.bg/kompmod
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.