Литература за 10. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-1692/25.06.2019
ISBN: 978-954-01-3862-6 Формат: 21x29 см , 360 стр.
Графичен дизайн: Вихра Янчева
Дизайн на електронния учебник: „Просвета Либри” ЕООД

Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте ТУК.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Заповядайте на виртуална разходка из „тихия двор с белоцветните вишни” и в дома на Димчо Дебелянов, на гости на акад. Михаил Арнаудов, който ще ви разкаже за Иван Вазов, а може да поседнете и до Николай Хайтов и да го чуете как чете своя разказ „Дърво без корен”. С електронния учебник по литература за 10. клас тези и много други чудеса са само на един клик разстояние. Той съдържа:
  • над 150 интерактивни задачи;
  • тестове;
  • биографични филми за писатели и поети;
  • допълнителни илюстрации и информация по темите. 
Електронните ресурси активизират интереса на учениците и подпомагат тяхното обучение. Те са интерактивно допълнение към основните рубрики, свързани с четенето и разбирането на изучавания текст, неговата интерпретация и поставянето му в по-широк литературен и културологичен контекст. Съдържанието непрекъснато се обогатява и актуализира.
Албена Хранова
Албена Хранова

Албена Хранова е родена през 1962 г. Доктор на науките е по филология и професор по теория и история на културата в Катедра „Философия” към Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Албена Хранова е автор на над сто статии, студии и монографии, сред които се открояват: „Двете български литератури. Граници на лирическия контекст” (1992), „Литературният човек и неговите български езици” (1995), „Подстъпи към приказката” (1996), „Яворов. Диалектика и алхимии” (1999), „Езикът и неговите речи” (2000), „Български интертекстове” (2002), „Историография и литература. За социалното конструиране на исторически понятия и големи разкази в българската култура ХІХ – ХХ век”, т. I, II (2011). Участник е в множество национални и международни научни проекти, конференции, конгреси и други научни форуми. Албена Хранова печели Наградата за литературна критика на Съюза на българските писатели (1992) и наградата „Пловдив” за литература (1995). Автор е на учебници, учебни тетрадки и помагала по литература за всички класове от средния и горния курс на общообразователните училища в България.

Виж всичко за този автор
Любов Шишкова
Любов Шишкова

Любов Игнатова Шишкова е завършила специалността „Българска филология” в СУ „Св. Климент Охридски”. След това продължава обучението си като аспирант в Института по балканистика при БАН. Дълги години е преподавател по български език и литература в Националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ” – София, ръководител на дипломни работи в профил „Българистика” и базов учител на СУ „Св. Кл. Охридски”. Любов Шишкова участва в различни екипи, ангажирани с изработването на държавните образователни изисквания за учебно съдържание, на учебни програми, на учебници и учебни помагала по български език и литература, на стандарти за инспектиране в сферата на образованието.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.