Философия за 10. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-1678/25.06.2019
ISBN: 978-954-01-3877-0 Формат: 17х24 см , 296 стр.
Графичен дизайн: Николай Янчев
Дизайн на електронния учебник: „Просвета Либри” ЕООД

Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте ТУК.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Над 80 допълнителни упражнения увеличават интерактивността на печатния учебник. Те са логично продължение на темите в уроците. Задачите са разнообразни:
  • с избираем отговор;
  • за свързване;
  • за попълване на пропуснати думи в текст;
  • за подреждане на логически вериги;
  • за решаване на логически казуси.
Подходящи са за групова работа в клас, за бърза проверка или самопроверка на знанията. Те напомнят, че философията и логиката може и да бъдат забавни. И са голямо облекчение за учителя – освен че не се налага да търси допълнителни материали или да измисля задачи, часовете му стават по-интересни, раздвижени и диалогични.
Евелина Иванова-Варджийска
Евелина Иванова-Варджийска
Гл. ас. д-р Евелина Иванова-Варджийска е преподавател по философия и методика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Завършила е философия и немски език в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, където през 2014 г. защитава докторска дисертация. Преподавала е философия, немски език и философия на немски език.
Специализирала е философия за деца в Австрия и Германия. Сертифициран фасилитатор е на Сократически философски диалози. Има разнообразен опит в педагогика на преживяването и обучението за възрастни – тренинги по меки умения, критично и творческо мислене, проектен мениджмънт, права на хората с увреждания, качество на социалната работа, обучение за обучители.
Виж всичко за този автор
Ясен Захариев
Ясен Захариев
Доц. д-р Ясен Захариев преподава философия в Нов български университет. От 2016 г. е декан на Магистърския факултет в НБУ. Завършил е Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, където през 2003 г. защитава докторска дисертация.
Автор е на десетки научни публикации в периодични издания, като „Български философски преглед”, „Философски алтернативи”, „Социологически проблеми”, „Литературен вестник” и др. През 2011 и 2012 г. НБУ издава две негови монографии: „Магарето на Минерва” и „Философия и биография”. Негов е преводът на книгата „Как мислят институциите” от Мери Дъглас.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.