Биология и здравно образование за 10. клас

Електронен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-1702/25.06.2019
ISBN: 978-954-360-172-1 Формат: 21x29 см , 148 стр.
Графичен дизайн: Вихра Янчева
Дизайн на електронния учебник: „Просвета Либри” ЕООД

Този учебник е част от абонаментен пакет. Опциите за закупуване вижте ТУК.
Виж този продукт в Печатен вариант тук:Печатен
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Електронният учебник по биология и здравно образование за 10. клас на издателство „Просвета АзБуки“ е част от единния учебно-методичен комплекс, заедно с книжно тяло и книга за учителя. Той надгражда и обогатява печатния учебник с мултимедийни ресурси, допълнителни изображения, учебни задачи (тестови, интерактивни), таблици, любопитни данни и др.

Василий Ишев
Василий Ишев

Професор д-р Василий Ишев е лекар по професия. Има специалности по медицинска биология и клинична имунология. Доктор по медицина. Преподавател в Медицински университет – Пловдив и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Дългогодишен ръководител на Катедрата по биология и продекан по учебната работа на Медицински факултет – Пловдив. Експерт към Националната агенция по оценяване и акредитация и към Министерството на образованието и науката. Специализирал в Италия, Германия и Белгия. Автор и съавтор на 18 гимназиални и университетски учебници по биология. Има над 80 публикации в престижни научни издания у нас и в чужбина. Научните му интереси са в областта на репродуктивната имунология, медицинската генетика и паразитологията.

Виж всичко за този автор
Златка Ваклева
Златка Ваклева

Доктор (PhD) Златка Ваклева е главен асистент в Биологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Има двадесет и пет годишен опит като учен (изследовател и преподавател) в областта на методиката на обучението по биология. Автор е на седем университетски учебници и помагала, три монографии, над 80 публикации в български и международни списания и сборници в областта на образованието. Участва в екипа от обучители на издателство „Просвета” и „РААБЕ – България”. Разработва учебни програми, провежда обучения и уебинари за учители по природни науки. Провела е обучения на над 250 учители от цялата страна. Приоритетните научни теми на автора са: екологично образование, образование за устойчиво развитие, методи на обучение, интерактивни дидактически технологии и ИКТ в обучението.

Виж всичко за този автор
Лилия Боева
Лилия Боева

Лилия Боева е завършила ПУ „Паисий Хилендарски”, специалност „Биология”, квалификация „Биолог, учител по биология и химия”. Има общо 36 години учителски стаж, от които 30 години в ГХП „Св.св. Кирил и Методий”, гр. Пловдив. 31 години е базов учител по биология. Носител е на Първи клас квалификация. Участвала е като съавтор, рецензент и консултант в редица учебници и учебни помагала за средното училище.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.