Книга за учителя по биология и здравно образование за 10. клас

одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-360-171-4 Формат: 17х24 см , 84 стр.
СВАЛИ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Книгата за учителя е част от единния учебно-методичен комплекс по биология и здравно образование за 10. клас на издателство „Просвета АзБуки”, заедно с печатен и електронен учебник. Тя подпомага планирането и провеждането на учебния процес от учителя.
В книгата за учителя са представени: 
  • методични акценти за работа с учебника; 
  • примерно годишно тематично разпределение; 
  • разработки на различни типове и видове уроци; 
  • методичен модел за интерактивни уроци и уроци за работа по проекти; 
  • модел на портфолио за ученика; 
  • тестове за входящ, текущ и изходящ контрол; 
  • учебната програма. 
Василий Ишев
Василий Ишев

Професор д-р Василий Ишев е лекар по професия. Има специалности по медицинска биология и клинична имунология. Доктор по медицина. Преподавател в Медицински университет – Пловдив и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”. Дългогодишен ръководител на Катедрата по биология и продекан по учебната работа на Медицински факултет – Пловдив. Експерт към Националната агенция по оценяване и акредитация и към Министерството на образованието и науката. Специализирал в Италия, Германия и Белгия. Автор и съавтор на 18 гимназиални и университетски учебници по биология. Има над 80 публикации в престижни научни издания у нас и в чужбина. Научните му интереси са в областта на репродуктивната имунология, медицинската генетика и паразитологията.

Виж всичко за този автор
Златка Ваклева
Златка Ваклева

Доктор (PhD) Златка Ваклева е главен асистент в Биологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Има двадесет и пет годишен опит като учен (изследовател и преподавател) в областта на методиката на обучението по биология. Автор е на седем университетски учебници и помагала, три монографии, над 80 публикации в български и международни списания и сборници в областта на образованието. Участва в екипа от обучители на издателство „Просвета” и „РААБЕ – България”. Разработва учебни програми, провежда обучения и уебинари за учители по природни науки. Провела е обучения на над 250 учители от цялата страна. Приоритетните научни теми на автора са: екологично образование, образование за устойчиво развитие, методи на обучение, интерактивни дидактически технологии и ИКТ в обучението.

Виж всичко за този автор
Лилия Боева
Лилия Боева

Лилия Боева е завършила ПУ „Паисий Хилендарски”, специалност „Биология”, квалификация „Биолог, учител по биология и химия”. Има общо 36 години учителски стаж, от които 30 години в ГХП „Св.св. Кирил и Методий”, гр. Пловдив. 31 години е базов учител по биология. Носител е на Първи клас квалификация. Участвала е като съавтор, рецензент и консултант в редица учебници и учебни помагала за средното училище.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.