Текуща подготовка по математика за националното външно оценяване в 7. клас

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-3802-2 Формат: 21x29 см , 164 стр.
Цена:
14.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Помагалото за текуща подготовка ще осигури на седмокласниците целогодишна работа с тестове за успешно представяне на външното оценяване по математика, тъй като може да се използва от началото на 7. клас. 
Сборникът съдържа 40 теста, изградени по последния модел на МОН за националното външно оценяване по математика в 7. клас за учебната 2019/2020 г.:
  • 18 задачи със структуриран отговор с четири възможности за отговор, от които само един е правилен; 
  • 2 задачи с кратък свободен отговор (числов, символен или словесен) – от учениците се изисква да напишат свободни отговори, без да привеждат своето решение; 
  • 3 задачи с разширен свободен отговор – учениците трябва да опишат и да аргументират изпълнението на определена математическа задача с аналитико-синтетичен характер.
Първите тестове в помагалото обхващат преговорни теми от 5. и 6. клас, а в следващите тематиката постепенно се разширява с нови теми от програмата по математика за 7. клас. Последните тестове са предназначени за интензивна подготовка непосредствено преди външното оценяване и покриват целия учебен материал за 5., 6. и 7. клас. В края на всеки тест са посочени верните отговори и примерни решения на последните 3 задачи.
Боянка Савова

Боянка Савова е дългогодишен преподавател по математика в НПМ „Акад. Л. Чакалов” – гр. София. Автор е на много учебни помагала и статии по математика за ученици от 5. до 12. клас. През 1997 и 2005 г. е избрана от СМБ за учител на годината. Нейни ученици са носители на десетки медали от международни математически олимпиади и състезания.

Виж всичко за този автор
Веселин Златилов

Веселин Златилов завършва Факултета по математика и механика на Софийския университет „Св. Климент Охридски” през 1986 г., специалност „Геометрия”, след което специализира механика.
През 1988 г. еучител по математика и информатика в Свиленград.От 1988 до 1991 г. е аспирант в СУ, специалност „Механика”. От 1991 до 1994 г. работи като учител по математика и информатика в 151 СОУПИ – София, а от 1994 до 2009 г. е учител по математика в Софийската математическа гимназия. От 2009 до 2013 г. работи като редактор по математика в издателство „Просвета – София”. В момента продължава своята работа като учител по математика. Ръководител е и на школи по математическа лингвистика в елитни столични училища. През 2010 г. е обявен за учител на годината по математика.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.