Литература около нулата. Сбъднати и несбъднати проективни анализи и ангажирани прогнози

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-3980-7 Формат: 13х20 см , 288 стр.
Цена:
15.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

„Литература около нулата” обглежда отношенията между литература, медии, пазар, читателски общности и социална среда. Изследването прилага богат фактологичен материал – анкети, конкурсни резултати, статистики за продажби. Включени са полемични статии за социологически феномени като литературните награди, проучванията за най-четени книги, политиката на книжарските вериги, телевизионните предавания за книги, смяната на писателските поколения с техните реторики.
„Йордан Ефтимов споделя идеята, че не литературата е в криза, а че нейното пълноценно битие е затруднено поради зле функциониращата критика.” – Светлозар Игов.

Йордан Ефтимов

Йордан Ефтимов е доцент по теория на литературата в Нов български университет. В литературните среди е известен като поет, литературен критик, радио- и телевизионен водещ на предавания за книги и съвременна култура. Той е доктор по история на българската литература с дисертация на тема „Проблеми на символизма в творчеството на Иван Андрейчин, Иван Грозев, Димо Кьорчев и Димчо Дебелянов”. Автор е на монографиите: „Опроверганата добродетел: Опити върху Цветан Марангозов” (2008), „Двойното дъно на класиката” (2010), „Божествената математика. Тревожната хетероклитност на българския символизъм” (2012), „Поетика на съгласието и несъгласието: Българската литература от 50-те до 90-те години на XX век и идеологията” (2013).

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.