Религия (християнство – православие) за 3. клас

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед РД 09-1440/07.07.2020 г.
ISBN: 978-954-01-4046-9 Формат: 17х24 см , 96 стр.
Цена:
12.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
Виж този продукт в Електронен вариант тук:Електронен
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Учебникът обогатява и надгражда познанията на децата, усвоени в 1. и 2. клас съобразно учебната програма. Той съдържа достъпни текстове, които насърчават третокласниците да осмислят и да следват в живота си християнски добродетели, като:
  • грижа и любов за близките;
  • помощ за изпадналите в нужда;
  • милеене за природата. 
В първата част на учебника са учебните теми – богато илюстрирани, достъпно и увлекателно поднесени на учениците. Във втората част „Да научим повече” са поместени интересни художествени и адаптирани библейски текстове. Работните листове са в третата част на учебника и включват разнообразни упражнения, творчески задачи, тестове за входно и изходно ниво, църковно календарче, примерен модел на дневник за празниците и примерен модел на дневник за добрите дела.
Емилия Василева

Проф. д-р Емилия Василева е завършила специалност „Педагогика” с втора специалност „Българска филология” в СУ „Св. Климент Охридски”. Докторска дисертация защитава в Московския държавен педагогически институт. Професионалния си път започва като учител в начално училище. Именно там изгражда представата си за мисията на учителя, за ролята на педагогическото взаимодействие в изграждането на човешката личност. В момента е преподавател в СУ – Факултет по педагогика. Чете лекционни курсове, свързани с подготовката на бъдещи учители. Ръководи дипломанти и докторанти. Автор е на монографии, студии и статии, учебници по предметите роден край и околен свят. Проф. Емилия Василева е ревностен последовател на хуманистичното направление в педагогиката. Ръководител е на център „Хуманна педагогика”, обединяващ професионалните усилия на голям брой учители и експерти. Главен редактор е на сп. „Педагогика”. Член е на Руската академия на образованието.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.