Детективски истории. По следите на изчезналите котки. Помагало за проблемно базирано обучениe за 2. клас

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-4096-4 Формат: 21x29 см , 44 стр.
Цена:
8.90 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Помагалото е част от поредицата помагала „Детективски истории” за ученици от 2. до 4. клас, които осигуряват богат и достъпен материал за прилагане на метода проблемно базирано обучение. Дава възможност на второкласниците да работят в малки групи и да предлагат конкретни решения по поставен проблем. Активизира процеса на самостоятелно търсене и анализиране на информация. Усъвършенства уменията на учениците да презентират и да аргументират заявена позиция и мнение.
Учебното помагало има следните достойнства:
  • формира у учениците важни умения за представяне пред публика;
  • поставя второкласниците в ситуации, в които да разсъждават върху необходимостта от правила и спазването им;
  • провокира децата да търсят природата навсякъде около тях;
  • поражда интерес към опознаването на родината чрез кратките разкази за забележителностите в България;
  • по забавен и достъпен начин увлича учениците да опознават страните от Европа;
  • разкрива възможностите на математиката за решаване на практически казуси, като организирането на рожден ден.
Работата по проблемите, предложени в помагалото, разкрива на учениците ролята на екипната работа. Дава им самочувствие, че придобитите знания и умения им помагат да вземат правилни решения в ежедневието.
Деяна Милушева
Деяна Милушева е родена през 1971 г. в София. През 1993 г. завършва начална училищна педагогика в СУ „ Климент Охридски” с втора специалност „българска филология”. През 2000 г. придобива второ висше образование културология с втора специалност „история на българската култура”. През 2012 г. завършва магистратура към катедра „Социална педагогика” в СУ на тема „Консултиране и социално-педагогическа помощ за семейства”. 
Има професионална квалификация по индивидуално и групово консултиране на семейства, както и за учител по английски език в средните училища. И двете квалификации са присъдени от СУ „Св. Климент Охридски”. Владее свободно френски, руски и английски език. 
В периода 2010 – 2020 г. специализира във Финландия, Исландия, Италия, Испания, Чехия и други държави по програмата „Еразъм” в курсовете „Драма в образованието”, „Проблемно базирано обучение”, „Прилагане на ИКТ в образованието” и в различни мениджърски програми. От 2010 г. заема длъжността заместник-директор, а по-късно и директор на училище в София.
Виж всичко за този автор
Ивета Николаева
Ивета Николаева е завършила начална училищна педагогика в СУ „Св. Климент Охридски”. В момента работи като учител в начален етап в 51. СУ „Елисавета Багряна” – София.
Участвала е в проекта „Училище на бъдещето” на EFES (E-tools for E-Schools) и в инициативата „Академия за иновативни учители  учители споделят опит” на издателство „Просвета”.
От няколко години прилага в работата си метода проблемно базирано обучение. 
Виж всичко за този автор
Мариела Миланова
Мариела Миланова
Мариела Миланова е завършила начална училищна педагогика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Притежава втора професионално-квалификационна степен. В момента работи като главен учител в начален етап в 51. СУ „Елисавета Багряна” – София.
Автор е на рецензии и на учебни помагала за ученици в начален етап. Участвала е в инициативата на издателство „Просвета” „Учим онл@йн с учител”. 
От 4 години прилага в работата си метода проблемно базирано обучение.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.