АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Сборникът „Образование и медии” излиза в чест на проф. д-р Владимир Атанасов, фигура с присъствие в научния и в политическия живот на България. Неговите интереси са насочени към литературната история и критика, медиите и медийните политики, методиката на литературата, както и към интеркултурното образование в национален и европейски контекст.
Изданието е съставено от три основни дяла: „Медиите като образование”, „Образованието като медия”, „Литературата като образование и медия”.
Авторите в настоящия сборник са сред най-авторитетните съвременни университетски преподаватели, журналисти и публични личности, а текстовете им се отличават с разнообразие от теми, проблеми и предизвикателства.
Изданието провокира да четем с нарастващ интерес всеки следващ текст, за да формираме свое отношение към ценностите на образованието и функциите на съвременните медии, като предизвиква способността за преценка и саморефлексията на читателя.
Сборникът „Образование и медии” е сред представителните издания на българската хуманитаристика през 2020 година.
Кирил Топалов
Кирил Топалов
Проф. д.ф.н. Кирил Топалов е учен, писател, драматург, киносценарист, литературен историк и критик, преводач, дипломат и общественик.
Роден е на 21 май 1943 г. в София. През 1968 г. завършва българска филология в Софийския университет. През 1976 г. защитава докторат на тема „Проблеми на поетиката на възрожденската поезия”. През 2002 г. е избран за професор по българска възрожденска литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.  
Член е на Международния ПЕН-клуб, на Съюза на българските писатели, по-късно – на Сдружението на български писатели, както и на СБЖ. Член е на международни академии и научни дружества.
Проф. Кирил Топалов е носител на много наши и международни отличия.
През 1998 – 2002 г. е бил посланик на България в Гърция, а сега е посланик на България във Ватикана. 
Резултат на дългогодишната литературно-изследователска работа на проф. Кирил Топалов са редица монографии, студии и статии върху проблематиката на българската и гръцката литература през XVIII – XIX век. Неговите изследвания са ценен влог в проучването на литературата и културата на тази епоха и получават висока оценка от научната критика. Проф. Кирил Топалов е автор и на учебници по литература на издателство „Просвета”.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.