ЧЕСТИ ВЪПРОСИ

 
 

1. Регистрация.

 

Ако досега не сте се регистрирали:

 

а) Регистрирайте се в www.e-uchebnik.bg, попълвайки коректно данните в електронния формуляр, и след това потвърдете регистрацията си еднократно чрез линк, който ще получите автоматично на посочения от вас имейл адрес. Ако не откривате писмото с линка (за активиране на достъпа) в пощата си (на имейл адреса, с който сте се регистрирали), моля, проверете в папка „СПАМ”. Понякога писмата от сайта попадат там.

Ако не откривате никъде писмото за активиране на достъпа до сайта, свържете се с нас в работно време от понеделник до петък от 09:00 ч. до 17:30 ч. на телефони: 02/818 20 10, 02/818 20 26, 02/451 18 56 и 0889 055 787 или на имейл info@e-uchebnik.bg. Ще потвърдим регистрацията Ви.

 

б) След като вече сте изпълнили стъпка а) и сте се регистрирали, влезте като регистриран потребител, като въведете имейла и паролата, с които сте се регистрирали.

 

2. Защо след като се регистрирах, не мога да вляза в сайта?
Системата показва следното съобщение - Профилът е неактивен! Моля, свържете се с оператор за разрешаване на проблема.

 

След успешно направена регистрация в сайта е необходимо да влезете във Вашата поща и да потвърдите и активирате достъпа си еднократно чрез линка, получен автоматично на имейл адреса, който сте въвели при регистрацията си. Ако не го направите, сайтът Ви приема за регистрирал се, но неактивен потребител и не Ви допуска. Ако не откривате писмото с линк (за активиране на достъпа) в пощата си (на имейл адреса, с който сте се регистрирали), моля, проверете в папка „СПАМ”. Понякога писмата от сайта попадат там.

 

Ако не откривате никъде писмото за активиране на достъпа до сайта, свържетсе с нас в работно време от понеделник до петък от 09:00 ч. до 17:30 ч. на телефони: 02/818 20 10, 02/818 20 26, 02/451 18 56 и 0889 055 787 или на имейл info@e-uchebnik.bg. Ще потвърдим регистрацията Ви.

 

3. Смених няколко пъти паролата си, но въпреки това не успявам да вляза в сайта. Опитах се да се регистрирам отново, но получих съобщение, че имейлът ми е зает.

 

Не сте активирали достъпа си през линка, получен автоматично на имейл адреса, който сте въвели при регистрацията си, затова сайтът не Ви допуска. Когато повторно се регистрирате и използвате същия имейл, получавате съобщение, че имейлът е зает, защото сайтът проверява и отчита, че вече има направена регистрация с този имейл. Ако не откривате писмото с линка (за активиране на достъпа) в пощата си (на имейл адреса, с който сте се регистрирали), моля, проверете в папка „СПАМ”. Понякога писмата от сайта попадат там.

 

Ако не откривате никъде писмото за активиране на достъпа до сайта, свържетесе с нас в работно време от понеделник до петък от 09:00 ч. до 17:30 ч. на телефони: 02/818 20 10, 02/818 20 26, 02/451 18 56 и 0889 055 787 или на имейл info@e-uchebnik.bg. Ще потвърдим регистрацията Ви.

 

 

4. Не откривам писмото в пощата си.

 

Ако не откривате писмото с линк (за активиране на достъпа) в пощата си (на имейл адреса, с който сте се регистрирали), моля, проверете в папка „СПАМ”. Понякога писмата от сайта попадат там.

 

Свържете се с нас в работно време от понеделник до петък от 09:00 ч. до 17:30 ч. на телефони: 02/818 20 10, 02/818 20 26, 02/451 18 56 18 и 0889 055 787 или на имейл info@e-uchebnik.bg, ако не откривате никъде писмото за активиране на достъпа до сайта. Ще потвърдим регистрацията Ви.

 

 

5. Забравих паролата си.

 

Използвайте опцията „Забравена парола” вдясно на бутона „ВХОД”, за да смените паролата си. На въведения от Вас имейл ще получите писмо с инструкции за смяна на Вашата парола.

 

6. Какво е необходимо, за да направя поръчка?

 

За да направите поръчка, е необходимо да имате адрес в България и да се регистрирате на сайта. Ако сте под 18 години, трябва да имате съгласието на родителите си, за да направите поръчка.

 

7. Задължително ли е да се регистрирам?

 

Регистрацията е безплатна и задължителна, тя включва адреса, на който ще бъдат доставени поръчаните продукти, потребителско име и парола, с които можете да проверявате изпълнението на поръчките и да правите нови, без да е необходимо да се регистрирате отново.

 

8. Как да поръчам продукт?

 

Вижте „Как да поръчам?”.

 

9. Как да потвърдя поръчката?

 

Когато завършите Вашата поръчка, на имейла с който сте регистрирани, ще получите писмо с линк за потвърждение. След потвърждаването през имейл ще бъдете прехвърлени на страницата на нашия сайт, където ще бъдете информирани, че успешно сте потвърдили поръчката си.

В меню "Моите поръчки" ще видите направените от Вас поръчки, Номер, вид, дата, стаус, стойност на поръчката и доставка.

Ако статуса на поръчката е: "Чака обработка", означава, че не сте я потвърдили през линка изпратен на Вашата поща.

Ако не потвърдите поръчката си до 5 дни, след като сте я направили, тя автоматично се отхвърля и няма да бъде изпълнена.

 

11. Как да видя дали съм направил поръчка?

 

Веднага, след като направите поръчка, можете да я видите в раздела „Моите поръчки” от менюто вдясно. В същия раздел можете да видите информация за всички Ваши направени до този момент поръчки и техния статус на изпълнение.

Ако статуса на поръчката е: "Чака обработка", означава, че не сте я потвърдили през линка изпратен на Вашата поща.

 

12. Как да отменя направена поръчка на печатно издание?

 

Ако поръчката Ви все още не е потвърдена и не подлежи на автоматично потвърждаване, за да я отмените, не я потвърждавайте, тя ще бъде автоматично отменена, след като не е потвърдена до 5 дни.

Ако поръчката е потвърдена, се свържете се с нас в работно време от понеделник до петък от 09:00 ч. до 17:30 ч. на телефони: 02/818 20 10, 02/818 20 26, 02/415 18 56 и 0889 055 787 или на имейл info@e-uchebnik.bg възможно по-скоро, за да преустановим изпълнението ѝ.

 

13. Какви са начинът и цената за доставка на печатно издание?

 

Поръчаните продукти се доставят от куриерска фирма "Спиди" на посочения от Вас адрес. Цената за доставка можете да видите при въвеждане на адрес за доставка в стъпка 2 от „Потребителска кошница”.

 

 

14. Срок на доставката на поръчано печатно издание?

 

Икономичната доставка се извършва в рамките на три работни дни след поръчката Ви. Поръчки, направени след 13:00 часа и в събота и неделя, се получават в рамките на 4 (четири) работни дни след деня на поръчката Ви.

Експресната доставка се извършва в рамките на първия работен ден след деня на поръчката Ви, ако тя е направена преди 13:00 часа. Ако поръчката е направена след 13:00 часа, експресната доставка се извършва най-късно на втория работен ден след деня на поръчката Ви.

Считано от 01.11.2018г., Спиди актуализира тарифата си за доставка на пратки, като въведе фиксирана надбавка за доставка на пратка в събота (полуработен ден). Надбавката е в размер на 3.60лв. и се начислява към цената за извършване на услугата.
Поръчки не се получават в неделя и на официални празници.

 

15. Как мога да върна закупено печатно издание?

 

Един или повече от поръчаните продукти можете да откажете в 7-дневен срок от получаване на поръчката, в случай че даденият продукт е във вида, в който е доставен, ако е опакован – опаковката му не е отваряна (опаковката на пратката може да бъде отваряна) и не е нарушавана целостта на продукта. Необходимо е да попълните и изпратите формуляра на имейл адрес info@e-uchebnik.bg.

 

Приложение към чл. 47, ал. 1, т. 8 и чл. 52, ал. 2 и 4 от Закона за защита на потребителите

Стандартен формуляр за упражняване на правото на отказ от договора: (попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

 

До „ПРОСВЕТА – СОФИЯ” АД,

гр. София, ул. „Земеделска” № 2,

+35928182019, info@e-uchebnik.bg

 

С настоящото уведомявам/уведомяваме*, че се отказвам/отказваме* от сключения от мен/нас* договор за покупка на следните стоки*/за предоставяне на следната услуга*.

Поръчано на*/получено на*

Име на потребителя/ите

Адрес на потребителя/ите

Дата 

Подпис на потребителя/ите

(само в случай че настоящият формуляр е на хартия)

* Ненужното се зачертава.

 

16. Гаранция и рекламация?

 

По реда на чл. 8.8. от Общите условия за ползване на сайта при констатация на скрити недостатъци на доставен Продукт същият може да бъде подменен или да бъде възстановена заплатената от Потребителя сума. Възстановяването на заплатената от Потребителя сума се извършва не по-късно от 30 (тридесет) дни, считано от датата на рекламацията. Подмяната на дефектната стока се извършва в срок от 14 (четиринадесет) дни от получаването ѝ, в случай че стоката е в добър търговски вид. Необходимо е да представите касова бележка или фактура за покупката. Всички транспортни и други разходи във връзка с подмяната на стоката са за сметка на Доставчика.

ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
НАЙ-ТЪРСЕНИ
Общи условия за ползване на сайта.