За любовта и секса откровено. Девет теми за сексуалното и репродуктивното здраве

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-2474-2 Формат: 17х24 см , 100 стр.
Цена:
6.90 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Девет причини да прочетете книгата:
- за да приемете телесните различия, като нещо естествено, което прави света по-богат;
- за да успеете да споделите със своя партньор неповторими мигове;
- за да сте информирани за възникващи сексуални проблеми, начините да се избягват или преодоляват;
- за да изградите умения за пълноценно и взаимно удовлетворяващо сексуално общуване;
- за да сте подготвени за първите си сексуални контакти;
- за да осмислите съществуващи различия в сексуалната ориентация;
- за да се предпазите от нежелана бременност и полово предавани инфекции;
- за да изградите щастливи семейни отношения, които обогатяват партньорите;
- за да се подготвите за ролята на родител, възпитаващ здрави, щастливи и преуспяващи деца.

Помагалото успешно може да се използва за разширяване и задълбочаване познанията на учениците от 8.–12. клас по въпросите на сексуалното и репродуктивното здраве в рамките на обучението в СИП по предмета биология и здравно образование.

Румен Бостанджиев
Румен Бостанджиев

Доц. д-р Румен Бостанджиев, д.м. завършва медицина през 1983 г. в Медицинска академия – София. Има специалност по психиатрия и международна специализация в областта на сексуалното здраве и сексологията през 1993 г. в Холандия и Белгия. През 2007 – 2008 г. завършва Първата международна академия по сексуална медицина в Оксфорд, Лисабон и Рим. Психотерапевтична квалификация придобива в програма на Американската психологична асоциация (1990 – 1994 г. в Братислава) и на Морено института в Юберлинген (Германия), 1990 – 1998 г.
Професионалната си кариера д-р Бостанджиев започва в Сектора по сексология към Медицинска академия, а след неговото закриване през 1999 г. работи като преподавател и терапевт в Катедрата по психиатрия на ВМИ – София. От 1992 г. е преподавател и в Бургаския свободен университет, където през 2005 г. става доцент в научната област „Методика на обучението по биология и здравно образование”. Преподава и в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, както и в Медицинския факултет и Медицинския колеж в гр. Стара Загора.
Д-р Бостанджиев е автор на пет монографии и десетки научни и научно-популярни публикации в наши и чужди издания. Участвал е в съавторство в разработването на образователни програми по сексуално и здравно образование – „В света на интимното” (1987 г.), „Азбука за теб и мен” (2000 – 2009). Автор е на учебници по биология и здравно образование за 8. клас и на учебното помагало „За любовта и секса откровено”.

Виж всичко за този автор
Ренета Петкова
Ренета Петкова
Д-р Ренета Петкова завършва висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски” – Биологически факултет със специалност „Биолог”, учител по биология с втора специалност „Химия” и Факултет за обществени професии със специалност „Ораторско майсторство”. В Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” получава образователната и научна степен „Доктор” в научната област „Методика на обучението по биология”.
Има 18 години стаж като учител по биология и Първа професионално-квалификационна степен. Работила е 2 години като старши експерт по биология в РИО – Враца и 13 години като главен експерт в МОН. Била е хоноруван преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Педагогическия колеж на ВТУ в гр. Враца. Понастоящем е заместник главен редактор в издателство „Просвета”.
Има над 40 статии в български и чуждестранни сборници и списания, а също и 2 книги, свързани с биологичното образование.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.