Технологии и предприемачество за 3. клас

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-1193/19.07.2018
ISBN: 978-619-222-169-0 Формат: 21х29 см , 44 стр.
ЦЕНА ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ: 9.00 лв.
Цена:
12.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
Виж този продукт в Електронен вариант тук:Електронен
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Учебникът предлага разнообразни и достъпни дейности, в които учениците не само усвояват първоначални технологични знания, но и изработват някои по-сложни изделия по точни инструкции и образец. Те продължават да усвояват практически умения в три групи технологии:

  • измерване;
  • чертане;
  • обработване.

Стимулира се интерес към различни машини, механизми, инструменти и устройства, с които човекът въздейства върху заобикалящия го свят. В процеса на работа учениците разбират, че за да бъде проектирано и изработено едно изделие, трябва да се следва строго определена последователност от операции и манипулации и да се спазват указания, правила и изисквания. Предложените задачи и дейности са поставени в обикновени житейски ситуации, а чрез познати вещи се търси обяснение на различни технологични проблеми.
Продължава процесът на активно и подходящо за третокласниците обучение в инициативност и предприемчивост. Това става чрез формиране на основни знания, умения и отношения, свързани със съвременния икономически живот. Децата усвояват на практическа основа важни понятия. Започва и кариерно ориентиране чрез осъзнаване на значимостта на някои професии.
Важен елемент от това обучение е и развиването на умения за общуване, за работа в екип, за работа по малки проекти и др.

Любен Витанов
Доц. д-р Любен Витанов е преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски”.
Написал е десетки учебници, учебни тетрадки, учебно-помощна и учебно-методическа литература за обучението по домашен бит и техника, домашна техника и икономика, технологии, технологии и предприемачество за 1. – 8. клас.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.