Примерно годишно тематично разпределение по биология и здравно образование за 9. клас

ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Майя Маркова
Майя Маркова

Майя Маркова завършва висше образование в Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, специалност биохимия. От 1994 г. работи в катедра Биология на Медицинския факултет на Медицинския университет – София и преподава биология на студентите от І курс, първоначално като асистент, а от 2012 г. като доцент. Научната й работа е предимно в областта на клетъчната биология с използване на микроскопски методи. През 2005 г. защитава дисертация за образователна и научна степен „доктор” по биология (специалност морфология). Автор и съавтор е на редица научни публикациив български и международни списания, както и на учебни помагала и научно-популярни материали.

Виж всичко за този автор
Донка Николова
Донка Николова е учител по биология и здравно образование в 9. Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин”, гр. София. 
Завършила е специалност „Биология и химия” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Има III ПКС и е базов учител към Биологическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. 
Носител е на почетното отличие на Министерството на образованието и науката – наградата „Неофит Рилски” – за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на училищното образование. 
Участвала е в екипите на МОН по изработването на новите държавни образователни стандарти за учебно съдържание и учебни програми по биология. Автор е на задачи за олимпиади, учебни помагала и учебници по биология и здравно образование.
Виж всичко за този автор
Ренета Петкова
Ренета Петкова
Д-р Ренета Петкова завършва висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски” – Биологически факултет със специалност „Биолог”, учител по биология с втора специалност „Химия” и Факултет за обществени професии със специалност „Ораторско майсторство”. В Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” получава образователната и научна степен „Доктор” в научната област „Методика на обучението по биология”.
Има 18 години стаж като учител по биология и Първа професионално-квалификационна степен. Работила е 2 години като старши експерт по биология в РИО – Враца и 13 години като главен експерт в МОН. Била е хоноруван преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, ЮЗУ „Неофит Рилски” и Педагогическия колеж на ВТУ в гр. Враца. Понастоящем е заместник главен редактор в издателство „Просвета”.
Има над 40 статии в български и чуждестранни сборници и списания, а също и 2 книги, свързани с биологичното образование.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.