Тетрадка към читанка за 4. клас

Печатен
одобрен от МОМН
Одобрен със заповед № РД 09-1630/25.06.2019 г.
ISBN: 978-954-01-3834-3 Формат: 17х24 см , 60 стр.
ЦЕНА ЗА УЧИЛИЩА И ОБЩИНИ: 5.50 лв.
Цена:
7.33 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Тетрадката разширява методическия апарат към текстовете в читанката. По този начин учителите и учениците разполагат с цялостна дидактическа технология за обучение по литература, която е осигурена с необходимите ресурси. Включените в тетрадката интересни въпроси, занимателни игрословици и забавни задачи правят обучението по литература по-приятно за учениците. Чрез упражненията в нея се:

  • подпомага осмислянето и възприемането на текстовете;
  • доразвиват уменията за разпознаване на понятията и за прилагане на знанията;
  • обогатяват комуникативноречевите способности на четвъртокласниците.
Румяна Танкова

Румяна Димитрова Танкова е родена на 24.10.1958 г. в град Пазарджик. Завършила е специалност „Българска филология” в Пловдивския университет „П. Хилендарски”. Професионалният ѝ опит е свързан с работа като учител по български език и литература в СОУ „Г. Бенковски”, гр. Пазарджик, и като преподавател по методика на обучението по български език и литература в Пловдивския университет.
През 1996 г. успешно защитава дисертационен труд на тема „Формиране на начална комуникативно-речева компетентност чрез обучението по български език”, а през 1999 г. става доцент. От 2011 г. е декан на Педагогическия факултет на Пловдивския университет.
Автор е на книгите „Методика на началното обучение по български език и литература”, „Моделиране на текст”, „Алтернативи по пътя към грамотността” и др. Ръководител е на екип, създал учебници и учебни помагала по български език и литература за 1. – 4. клас.

Виж всичко за този автор
Станимира Мушакова

Станимира Петкова Мушакова е завършила начална училищна педагогика в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. Работи по специалността си 26 години. В момента е начален учител в СУ „Пейо Крачолов Яворов” в Пловдив. С участието си в базова работа към Пловдивския университет помага на бъдещите учители да обикнат професията.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.