Великата България на Волга през средните векове

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-3933-3 Формат: 17х24 см , 160 стр.
Цена:
15.00 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Тази книга ще ви разкаже история, която няма да откриете в родните учебници и за която не сте слушали в клас или в университетската аудитория. Това е историята на политическия и духовния живот на втората средновековна българска държава, известна под името „Волжка България”. Нашата наука е „изоставила” темата в ръцете на съветската/руската медиевистика, нямаме достатъчно академични специалисти по нея, изворите и литературата са главно на чужди езици. 
Настоящото издание ще се опита да запълни тази „информационна празнина”. То ще ви преведе по историческия път на волжките българи, ще ви запознае с техния бит, порядки, ежедневен живот, ще проследи възникването, разцвета и злощастния крах на държавата на Волга, ще разкаже за нейните завети и наследство в Европейския североизток.
 
Книгата е удостоена с националната награда „Христо Г. Данов” за 2020 година
в категория „Българско издателство”.
Георги Владимиров
Георги Владимиров е доктор по история, магистър по теория и история на културата. Работи по проблеми на средновековната история и култура на Дунавска и Волжка България. 
Той е носител на Международната награда „Проф. Франциско Герра” (2005 г.), на Годишната награда за високи научни постижения (2009 г.) и на Грамота за научно-приложен принос в сферата на хуманитаристиката (2011 г.) от Съюза на учените в България за проучванията си в областта на волжкобългарското културно наследство.
Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.