Работни листове по български език и литература за 11. клас

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-4076-6 Формат: 21x29 см , 148 стр.
Цена:
8.90 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
СЪДЪРЖАНИЕ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ

Създадено от учители с богат опит в преподаването и съставянето на тестове, „Работни листове по български език и литература за 11. клас” е универсално помагало, което може да се използва за:

  • обучение в клас;
  • самоподготовка;
  • проверка и оценка на знанията на учениците;
  • самопроверка и самооценка.

Тестовете в него 9 по български език, 15 по литература и 5 комбинирани, максимално близки до формата на ДЗИ,следват точно темите от новата учебна програма за 11. клас, което ги прави приложими към всеки учебник, одобрен от МОН. Задачите са разнообразни и различни по тип и по степен на трудност: за разпознаване и анализ, за четене с разбиране, за създаване на собствен текст, за аргументиране на становище. Основното предназначение на помагалото е за текуща подготовка.

Росица Игнатова-Василева
Росица Игнатова-Василева
Росица Димитрова Игнатова-Василева е завършила българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Понастоящем е учител в 18 СУ „Уилям Гладстон”. Притежава Първа професионалноквалификационна степен, като ѝ е присъдено трето място за учител иноватор сред учителите, придобили Първа професионалноквалификационна степен (2010 г.). Носител е на наградата на Международната фондация „Св. св. Кирил и Методий” – „Проф. Д-р Петер Фишер-Апелт”, за постижения на учители в хуманитарната област и принос в откриването и развитието на млади таланти в областта на хуманитарното знание, както и на специалната голяма награда „Кристална сова” на Шестата пролетна национална конференция в гр. Варна през 2015 г.
Има множество публикации и участия в екипи, проекти, конференции, свързани с методиката на обучението по български език и литература и с училищното образование.
Виж всичко за този автор
Петър Алексиев
Петър Алексиев

Петър Алексиев е учител по БЕЛ в 32. СУИЧЕ „Св. Климент Охридски” – София от 15 години. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски”, магистър филолог. Понастоящем е докторант в катедрата по Методика на обучението по БЕЛ в същия университет. Петър Алексиев е от учителите новатори в областта. Участвал е в редица семинари и конгреси у нас и в чужбина, посветени на иновативните преподавателски методи в средното училище. Работил е по европейски проекти в рамките на програма „Еразъм +” с партньорски училища в Англия, Франция, Португалия, Италия, Испания и Турция. Оценител по ДЗИ и НВО. Петър Алексиев е базов учител на СУ, катедра „Методика на обучението по БЕЛ”. Има авторска публикация в сп. „Български език” на тема „Проектноориентирано обучение по литература в гимназиален етап” и един от преподавателите на „Просвета” в платформата за видеоуроци „Учим онл@йн с учител”. Рецензент на учебници.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.