Детективски истории. Пътешествия безкрай. Помагало за проблемно базирано обучение за 4. клас

Печатен
одобрен от МОМН
ISBN: 978-954-01-4098-8 Формат: 21x29 см , 44 стр.
Цена:
8.90 лв.
ПОРЪЧАЙ
АНОТАЦИЯ
ЗА АВТОРА
МНЕНИЯ
Помагалото е част от поредицата помагала „Детективски истории” за ученици от 2. до 4. клас, които осигуряват богат и достъпен материал за прилагане на метода проблемно базирано обучение. Дава възможност на четвъртокласниците да работят в малки групи и да предлагат конкретни решения по поставен проблем. Активизира процеса на самостоятелно търсене и анализиране на информация. Усъвършенства уменията на учениците да презентират и да аргументират заявена позиция и мнение.
Учебното помагало има следните достойнства:
  • дава възможност на четвъртокласниците да изработят своя визитна картичка и да се представят чрез нея;
  • предлага материал, който да подпомогне учениците при вземането на екологични решения;
  • осигурява идеи за самостоятелно запознаване с живота и делото на видни българи, както и за формиране на патриотична гордост;
  • по забавен и достъпен начин с помощта на приказни герои предизвиква интерес към опознаване на страните от ЕС;
  • провокира учениците да стигнат до извода, че макар за някои математиката да е трудна, тя е необходима в ежедневието ни.
Работата по проблемите, предложени в помагалото, разкрива на учениците ролята на екипната работа. Дава им самочувствие, че придобитите знания и умения им помагат да вземат правилни решения в ежедневието.
Мариела Миланова
Мариела Миланова

Мариела Миланова е родена през 1966 г. в гр. Плевен. Завършила е специалност „Начална училищна педагогика” във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. През 1998 г. придобива втора професионално-квалификационна степен. Завършва квалификационен курс „Работа с компютри и ИТ за 1. – 4. клас” в СУ „Св. Климент Охридски” през 2006 г. Работи като начален учител в 51 СОУ „Елисавета Багряна”, гр. София и преподава ИТ в начален етап. Автор е на помагала по български език и по математика и на тетрадки за самостоятелна работа по български език за 1. и 3. клас.

Виж всичко за този автор
ВХОД ЗА РЕГИСТРИРАНИ
ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА
Вашата кошница е празна
КАТАЛОГ НА ИЗДАНИЯТА
Учебна литература
ТЪРСЕНЕ
Научна литература
Справочна литература
Художествена литература
СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ
Общи условия за ползване на сайта.